Vögl Deckensysteme GmbH

MET ÉÉN IDEE AAN DE TOP

Als zelfstandig beheerde onderneming heeft Vogl Deckensysteme GmbH, met zetel in het Beierse Emskirchen, al ruim 50 jaren voor precisie en innovatie gekozen. De oorsprong van Vogl Deckensysteme GmbH ligt in de gereedschapswerktuig- en machinebouw. Uit deze veel ervaringen voor nauwkeurige productietechniek, met blijvend hoge productkwaliteit, heeft ons bedrijf zijn specialisme opgedaan.

Het basisproduct zijn onze plafondsystemen voor gipskartonplaten. Deze zijn uitgerust met verschillende functies, die voldoen aan alle eisen voor moderne plafondvormgeving. Akoestiek-, design-, licht- en klimaatplafonds behoren toe de kernactiviteiten en de specifiek geproduceerde vormdelen zijn onze specialiteit.

Het productportfolio omvat naast de akoestiek-designplafonds met ingebouwde luchtreinigingseffect bijvoorbeeld ook het Vogl Toptec®. Dit speciale gipsplafond is geschikt voor akoestisch pleisterwerk. Voorts zijn Canopies, 3D-elementen en specifieke vormdelen, alsmede ook spanplafonds of verwarmings- en koelplafondsystemen opgenomen in ons assortiment. De filosofie van Vogl plafondsystemen is om met plafondoplossingen het onroerende goed door vorm, kleur en functie tot een imposante blikvanger te maken en de waarde van vastgoed duurzamer te maken.

VoglFuge®

Vanaf nu zijn plafonds plamuurvrij

In de droge montagebouw voldoen akoestische designplafonds aan zeer hoge eisen qua functie en schoonheid. In drukbezochte zones dienen zulke plafondsystemen als geluiddemper, koelelement en tevens als eyecatcher. En daarom is nu juist hier een zeer nauwkeurige verwerking nodig. Want in tegenstelling tot conventionele plafondoplossingen, worden fouten bij de verwerking direct en als zeer storend waargenomen.

Meer over VoglFuge®

Hier speelt het VoglFuge®-systeem een rol, waarmee akoestische designplafonds snel, economisch en in zeer hoge mate verwerkings- en resultaat-zeker kunnen worden uitgevoerd.

Voordelen VoglFuge®-systeem:
De unieke voegentechniek biedt een zeer hoge zekerheid voor verwerking en resultaat:

 • Snelle plaatmontage – naad tegen naad
 • Tijdrovend uitlijnen van de platen vervalt
 • Zeer snel voegen vormen met unieke VoglFuge®-strip
 • Duidelijke tijdsbesparing dankzij korte leg- en droogtijden
 • Maximale scheurbestendigheid
 • Minder stof en vocht
 • Altijd compleet met de VoglFuge®systeemkit inclusief gipsplaatschroeven SN 3,5 x 30 mm

Vogl Toptec®

Optisch aantrekkelijk –akoestisch altijd hoog actief

Voor een duidelijke verbetering van de akoestiek in een ruimte door plafond- enwandoppervlakken, komen behalve akoestisch zeer effectieve geperforeerde platen ook de akoestische pleistersoorten in aanmerking. Beide technieken beschouwd, vormen zij een akoestisch zeer effectieve oplossing. Een combinatie van beide technieken als team zijn op het gebied van uiterlijk en geluidsabsorptie niet te evenaren.

Meer over Vogl Toptec®

Perfecte akoestische pleisterplafonds zijn een kwestie van techniek. Vogl Toptec® functioneert functionaliteit (helemaal plamuurvrij) met optimale akoestiek. Door precieze naad-tegen-naad-legtechniek kunnen onze akoestische gipsplafonds snel en dus economisch worden vervaardigt. Voor het perfecte finish adviseren wij onze decoratieve akoestische spuitpleister met zeer fijne structuur (korrelgrootte 0,5-0,8mm).

Weldoordacht en zeer efficiënt:
Een mijlpaal op het gebied van akoestische pleisterplafonds

 • Het ontbreken van de typische pleisterranden zorgt voor een duidelijk hoger aandeel geperforeerd oppervlak en vergroot zo de akoestische effectiviteit.
 • Sneller, rendabelere verwerking door nauwkeurige naad-tegen-naad legtechniek.
 • Geluidsabsorptiegraad van max Aw = 0,94 (absorptieklasse A)
 • Alles uit één hand: het complete systeem, perfect op elkaar afgestemd en getest.
 • Leveringsomvang inclusief Vogl-schroevenkit.

Vogl vormdelen -In perfecte vorm op de bouwplaats

Bij moderne plafondvormgeving is het een spel tussen vorm en kleur. De vele mogelijkheden bieden ruimte voor creativiteit. Ongeacht of het een nu een canopy is, een 3D-element of onze specifieke vormdelen zijn. Vogl plafondsystemen kunnen ook uw idee realiseren.
Vogl doet dit met een enorm hoge graad aan prefabriceering. De bouwdelen worden voor vertrek naar de bouwplaats gedemonteerd, genummerd, vervolgens vervoerd en op de bouw ter plaatse gemakkelijk als een puzzel gemonteerd.

Absolute precisie geprefabriceerd
 • Een hoge mate van nauwkeurigheid bij onze onderdelen is garant voor een zeker resultaat.
 • Complexe twee- en driedimensionale vormen laten zich eenvoudig realiseren.
 • Rationele assemblage brengt essentiële tijdswinst op de bouwplaats.
 • Transportabele eenheden voor optimale bouwplaats-logistiek en gemakkelijke handling ter plaatse.
 • Klant specifieke oplossingen van de lichte staalbouw tot de individuele beplanking worden door onze 3D-specialisten gepland en gerealiseerd.

Vogl cassetteplafonds

Onze cassetteplafonds brengen esthetiek en controleerbaarheid in overeenstemming. De geluidstechnisch zeer effectieve cassettes worden geleverd inclusief in de fabriek aangebrachte witte eindoppervlak en bieden op basis van verschillende perforaties vele creatieve mogelijkheden. Bovendien kunt u uit meerderen systeemvariaties met zichtbare, half verdekt of zelfs geheel verdekte montagetechniek kiezen.

Bekijk de prijslijst

Prijslijst 2023

Vragen over deze producten?
BEL 0546 455 513
of stel je vraag via facebook

Neem contact met ons op

Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

Start typing and press Enter to search