De Obiwand systeemwand

De Obiwand onderscheidt zich door een diversiteit in uitvoeringen en het montage gemak waarom de Obiwand jouw project tot een succes maakt. Beter kunnen wij de Obiwand niet omschrijven, een strak systeem dat aanzien geeft aan elk interieur. De Obiwand garandeert tevens dat het systeem altijd probleemloos en op economische wijze kan worden verplaatst, veranderd of uitgebreid. De Obiwand kent nauwelijks beperkingen en biedt de mogelijkheden voor een ontwerp naar eigen voorkeur.

Meer over de Obiwand

De Obiwand is een systeemwand die zeer flexibel is en op diverse manieren kan worden afgewerkt. Bijvoorbeeld met een gipspaneel, een kleurrijk vinyl, een prachtig houtfineer of met een gemelamineerde spaanderplaat in verschillende designs. Daarnaast zijn de mogelijkheden volop aanwezig om glas- en deurkozijnen, schuifloketten en deuren toe te passen. De verwerking van deze wand in combinatie met het intelligente H-profiel is zeer montage-vriendelijk, simpel en 30% sneller dan traditioneel bouwen.

Eindeloos combineren

Een gesloten Obiwand kan eindeloos worden gecombineerd met diverse soorten glaselementen en deurelementen. Deze zijn eveneens leverbaar in vele varianten. Elementen die volledig transparant zijn, voorzien van gelaagd glas. Enkel of dubbel beglaasd, met of zonder geïntegreerde lamellen. Wil je jouw naam of logo op het glas? Geen probleem. De keuzes zijn eindeloos! Deze zelfde keuzevrijheid heb je ook bij het bepalen van de deuren, zowel in glas of hout in diverse kleuren en structuren. Tenslotte is Obiwand flexibel en snel en is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever een verfraaiing van elk interieur.

Meer over combineren

Obimex is de enigste groothandel in de Nederlandse droge afbouw die zijn eigen systeemwand produceert. Aangezien de droge afbouw één van de laatste schakels in het totale bouwproces is, staan de werkzaamheden van onze relaties altijd onder grote tijdsdruk. Doordat Obimex zelfstandig zijn systeemwand produceert kunnen wij snel reageren op jouw behoeftes en zijn wij zeer flexibel in de afstemming van jouw project. Wij kunnen je al vanaf de calculatie van dienst zijn doormiddel van tekenen en onze passende offertes. Heb je nog vragen?

Een gesloten aluminium systeemwand

De gesloten systeemwand is een wand die is opgebouwd met een aluminium kaderwerk voorzien van een inwendig frame van H-profielen, isolatie en een volledig afgewerkte beplating. Deze eindafwerking kan een gipspaneel zijn voorzien van mooi vinyl-behang of met een gemelamineerde spaanderplaat met diverse keuzes qua design. Tevens kun je de wand opbouwen met een verscheidenheid aan dichte aluminium elementen die zijn voorzien van houten panelen.

Afwerking

Je keuze qua afwerking wordt afgeklemd door een aluminium kliklijst of een pvc afdekbies die je op het H-profiel monteert. Daarnaast is er een mogelijkheid om de gesloten systeemwand uit te voeren met een 0-voeg. Door de vele mogelijkheden op het gebied van kleuren, elementen en designs kun je de systeemwand vormgeven naar uw eigen smaak.

Montagegemak

De Obiwand kenmerkt zich door het montagegemak, snelheid en de duurzaamheid. De volledige systeemwand is namelijk demonteerbaar en op een andere plek weer op te bouwen. Oftewel 100% recyclebaar. Dat noemen we pas bouwen met een gedachte en systeem!

Keuzes
 • Gesloten systeemwand voorzien van een gipspaneel met vinyl.
 • Gesloten systeemwand met een gemelamineerde spaanderplaat.
 • Gesloten systeemwand voorzien van speciale aluminium elementen.

Na deze keuze gaan we de rest van je wand samenstellen. We kiezen kleuren, profielen, deuren en nog veel meer.

Glazen Systeemwand

Transparantie, helderheid en licht! Deze woorden zijn de basis voor de ontwikkeling van onze glazen systeemwand. Een 100 mm dikke aluminium systeemwand voorzien van diverse soorten glas. Waarbij je de volledige vrijheid hebt om je eigen systeemwand te ontwerpen. Kies je voor horizontaal stapelbaar of verticaal staand? Transparant, gezandstraald of voorzien van namen en logo’s? Laat je verassen door de mogelijkheden.

Opbouw

Een glazen systeemwand is opgebouwd met een aluminium kaderwerk waarin we horizontale gestapelde of verticale staande raamkozijnen positioneren. Deze raamkozijnen zijn voorzien van enkel of dubbel glas. De profielen van de raamkozijnen hebben een breedte van 31 mm of 17 mm en zijn verkrijgbaar in elk gewenste ral-kleur. De profielen worden uiteindelijk verbonden doormiddel van een speciaal H-profiel met een aluminium kliklijst of pvc afdekbies.

Privacy creëren

Om toch enige vorm van privacy te creëren bieden wij je de mogelijkheid om de glaselementen te voorzien van jaloezieën, lamellen of een bepakking van semi-transparante folie. De jaloezieën of lamellen worden tussen het glas in gemonteerd en kun je met een draai aan de knop open of dicht kunt zetten. Zo kun je specifieke gesprekken toch in rust en met privacy voeren.

Keuzes
 • Glazen systeemwand met horizontale glaselementen.
 • Glazen systeemwand met verticale glaselementen.

Deze wanden kunnen wij voor je uitvoeren in diverse glasdiktes, met een slank aluminium profiel en diverse deurkozijnen.

Wil je liever een slanke minimalistische glazen wand? Dit is geen enkel probleem. Helderheid en elegantie in zijn puurste vorm! Lees meer over deze wanden bij ons product glazen wanden.

Jouw eigen wand!

Nadat je jouw basis-systeemwand hebt gekozen in de vorm van een glazen systeemwand of als gesloten systeemwand gaan we de details verder invullen. Bij onze Obiwand bepalen we graag samen met jou het uiteindelijke eindresultaat. We zullen samen met jou stapsgewijs deze keuzes gaan maken. Ga je met ons mee?

Kleurkeuze profielen

Standaard hebben wij witte of geanodiseerde profielen op voorraad in ons magazijn te Almelo.  Wil je graag een andere kleur? Dan is dit geen probleem. Bepaal vooraf de gewenste ral-kleur en dan poedercoaten wij jouw profielen in de kleur die je wenst. Hier zit een levertijd op van circa 10 werkdagen.

Deuren en deurkozijnen

Vanzelfsprekend zal je bepaalde ruimtes ook binnen willen lopen. Dan is het wel net zo makkelijk om in een systeemwand een deur te monteren! Obimex produceert zijn eigen unieke aluminium deurkozijnen in de Obiwand werkplaats. Als je via Obimex een deur plus kozijn bestelt, dan wordt de deur altijd voorzien van passende scharnierinkrozingen ten opzichte van het deurkozijn.  Lekker snel in de montage en net zo makkelijk voor de monteur. Zo wordt het afhangen van deuren een fluitje van een cent. Wat kiezen jij en jouw klant?

Type deur:
Allereerst: Wat vindt je mooie deuren? Wil je een authentieke houten deur? Een transparante hardglazen deur? Of een prachtige kaderdeur? (drie voorbeelden met foto’s presenteren).

Afmeting:
Als tweede: welke afmeting wil ik graag? Tegenwoordig gebruiken we in Nederland vaak een afmeting van 930 mm breed en 2315 mm hoog. Maar we kiezen ook vaak voor deuren die even hoog zijn als de betreffende verdieping worden vaak toegepast.

Kleur:
Al nagedacht over de kleur deur die je graag wilt? De voorraad deuren bij Obimex zijn standaard wit gegrond en wit afgelakt. Tevens kun je op bestelling kiezen uit de vele prachtige designs op het gebied van HPL. Wil je diverse excentrieke kleuren of een natuurlijke hout-fineer look?
Vraag dan nu de waaier op bij onze verkoop. De houten deuren zijn te verkrijgen in standaard volspaan, tubespaan, light-weight of honingraat.

Bij Obimex produceren wij onze eigen aluminium deurkozijnen. Het aluminium deurkozijn kunnen wij je aanbieden in een recht of afgerond aluminium profiel (foto!). Tevens kun je kiezen uit een stalen of houten nastelkozijn.

deurkozijn vloerprofiel

deurkozijn vloerprofiel

deurkozijn vloerprofiel

deurkozijn vloerprofiel

deurkozijn

kozijn voetsteun

sjabloon kozijn stomp afgerond

deurkozijn / vloerprofiel / gips

deurkozijn / vloerprofiel / gips

deurkozijn

deurkozijn

deurkozijn stomp recht

deurkozijn opdek

deurkozijn stomp afgerond

Raamkozijn

Natuurlijk wil je niet alleen dichte wanden. Transparantie en daglicht zijn belangrijke elementen in prettige werkomgeving. Daarom biedt onze systeemwand je alle creatieve vrijheid die je wilt. Ook op het gebied van glas! De afmeting van de raamkozijnen mag je namelijk zelf bepalen. Je kunt kiezen uit enkel of dubbel glas. En wil je dan 4 mm of 6 mm blank float glas? Of kies je toch voor 33.1 gelaagd glas in verband met de veiligheid en de voorschriften van het bouwbesluit? Jij kiest je eigen wand!

Obimex kan je hierbij uitstekend assisteren door onze ruime ervaring met systeemwanden.  Veel voorkomende glaspanelen zijn:

 • Middenvensters (afmeting van 1185×1185 mm met enkel of dubbel glas)
 • Zijlicht (Smalle glasstrook naast een deur en deurkozijn).
 • Schuifloket inclusief balie, glas en profielen.
 • Maatwerk: Een raamkozijn op maat, door jezelf uitgekozen.

17 mm recht

31 mm afgerond

31 mm recht afgerond monoblok

31 mm recht

17 mm recht monoblok

Hoekoplossingen

Obimex bied je diverse mogelijkheden aan om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Je kunt kiezen uit de volgende hoekoplossingen.

hoek 90°

hoek 90°

hoek 135°

hoek variabel

hoek vloerprofiel / gips / bloklijst

hoek vloerprofiel / gips / bloklijst

hoek vloerprofiel

hoek vloerprofiel

hoek vloerprofiel

hoek vloerprofiel

hoek vloerprofiel

kliklijst 135° hoek

sjabloon variabele hoek

sjabloon eindprofiel

Eindprofielen
 • Muuraansluiter (Gevelprofiel)
 • Eindomega (Gevelprofiel voor extra montagegemak bij weinig montageruimte).
 • Wand- beëindigingsprofiel/Blindprofiel (100 mm brede zichtbare wand-beëindiging).
H-profielen en afdekprofielen

h-profiel / plafondprofiel

h-profiel / vloerprofiel / kozijn

h-profiel dwarsligger

h-profiel vloerprofiel

h-profiel vloerprofiel

h-profiel vloerprofiel

h-profielen

h-profielen

E en W

Isolatie en drukschotten
 • Glaswol
 • Steenwol
 • Minerale wol
 • Geluidschotten en aluminium tape
Bevestigingsmaterialen
 • Tek-parkers
 • Spijkerpluggen
 • Schietnagel
Schilderijrails (optioneel)
 • Schilderijhaak
 • Perlonkoord
 • Stas-ophanger
Benodigde gereedschappen voor montage

afkortzaag

klopboormachine

laser

mes

schiethamer

smetkoord

waterpas

Service en benodigdheden

Verkoop

Wil jij en je klant hulp bij de keuze in de systeemwanden? Geen probleem! Onze medewerkers adviseren je graag. Onze buitendienst maakt graag een afspraak om samen met jou en jouw klant op locatie te gaan kijken. Aan de hand van de originele tekening en de eisen van de klant kan onze buitendienst de optimale invulling adviseren. Aan de hand van dit gesprek en de besproken invulling zullen onze binnendienst medewerkers een passende offerte gaan maken!

Tekenen en calculeren

Al jaren werkt Obimex met een maatwerkpakket waarmee we onze systeemwanden technisch kunnen uittekenen. Hierdoor kunnen we de klant een realistisch beeld schetsen over het uiteindelijke toekomstige resultaat. Heb jij een schets of bouwkundige tekening? Samen bepalen we de behoeftes van de klant en maken op die wijze een op maat gemaakte offerte (zie verkoop hierboven). Deze offerte is voorzien van bovenaanzichten, vooraanzichten, materiaalstaat en natuurlijk de prijzen.

Samples en monsters

Ook bieden we je de mogelijkheid om in kleine schaal de wand te aanschouwen middels een wandkoffer. Een wandkoffer is een koffer met daarin een kleine opgebouwde systeemwand. Hierin zie je bijvoorbeeld een klein raamkozijn, een deurkozijn, een gips-vinyl beplating en enkele aluminium profielen. Ben je toch op zoek naar andere samples van specifieke profielen, een waaier t.b.v. vinyl, een sample van gemelamineerde spaanderplaat of HPL? Geen probleem. Neem dan contact met onze verkoop op en vraag dit aan!

Productie

Obimex produceert de Obiwand systeemwanden in de eigen werkplaats te Almelo. Hier maken we alle aluminium profielen passend, freest onze CNC-machine de scharnieren en sloten in de deurkozijnen, prepareren we je raamkozijnen voor transport en beplakken we de gipspanelen met het door jouw gekozen vinyl.  Alles producten worden conform vastgelegde procedures gefabriceerd, zodat de kans op manco’s zo klein mogelijk zijn.

Logistiek

Zodra je order klaar staat voor transport zullen onze magazijnmedewerkers jouw order in de vrachtwagen laden. Zie hiervoor ons hoofdstuk logistiek, waar we alle mogelijkheden voor horizontaal en verticaal transport presenteren.

Montage en opleiding Obiwand

Wil je als afbouwbedrijf meer weten over de montage van onze systeemwanden? Wij helpen jou en jouw monteurs graag om bekend te worden met alle facetten van de Obiwand. Met een korte theoretische presentatie starten we de dag, om vervolgens daadwerkelijk te gaan monteren. We gaan een wand bouwen. Kortom: Actie en de handen uit de mouwen! We zullen de dag afsluiten met een rondleiding door ons bedrijf en een hapje en een drankje. Deze training kan eventueel aangepast worden verzorgd op locatie bij uw project met systeemwanden in Nederland.

Meer informatie over trainingen en opleidingen kun je terugvinden bij Obimex College.

Referentiefoto’s van systeemwanden

Wil je meer weten over systeemwanden?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord over de verschillende mogelijkheden.

Of stel je vraag hier
  Ik heb een vraag over

  Neem contact met ons op

  Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

  Start typing and press Enter to search