Heraklith

HERAKLITH – SYSTEEMOPLOSSINGEN VOOR PLAFOND EN WAND

Heraklith is een merk van Knauf Insulation en onderdeel van het Duitse familiebedrijf Knauf. We ontwikkelen, produceren en leveren onze houtwol op basis van onze drie pijlers: Innovatie, Service en Expertise.

De innovatieve houtwolplaten worden continu doorontwikkeld. Zo bieden we met deze platen een optimale prestatie op het vlak van brandveiligheid, energiebesparing, akoestiek en duurzaamheid. Maar we kijken ook naar manieren om de verwerking eenvoudiger te maken. Daarom zijn een aantal combiplaten voorzien van een handige tand- en groef in de isolatie voor een vlakke montage. De meeste panelen kunt u met slechts 2 bevestigers vastzetten!

Dankzij deze continue ontwikkeling is Heraklith al meer dan 120 jaar een gerespecteerde naam in de bouwsector voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. Knauf Insulation ontwikkeld en produceert naast houtwolplaten ook glaswol, minerale wol en steenwol.

HERAKLITH – EEN NATUURPRODUCT VAN KNAUF INSULATION

Heraklith® houtwolplaten worden geproduceerd uit 100% PEFC gecertificeerde houtvezels, die samen met een mineraal bindmiddel worden gecomprimeerd tot een licht en multifunctioneel plafond- en wandpaneel. PEFC is wereldwijd, maar zeker in Europa, het grootste keurmerk voor duurzaam bosbeheer.

houtproducten afkomstig uit verantwoord beheerde bossen

Het PEFC keurmerk geeft u zekerheid dat de grondstoffen voor houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen waar aandacht is voor ecologische, sociale en economische aspecten. Zo is het een algemeen erkend, belangrijk en praktisch instrument in de strijd tegen ontbossing en zorg voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Door te kiezen PEFC gecertificeerd hout sluit u aan op de MVO-uitgangspunten en voldoet u aan de inkoopcriteria van Rijksoverheid voor Duurzaam Inkopen.

BASISPANEEL

Het Basispaneel is een houtwolcementplaat met een bijzonder robuuste, industriële look. Deze houtwolplaat wordt geproduceerd uit 100% PEFC gecertificeerd hout en een vezelbreedte van 2,0 mm. Deze houtwolplaat wordt ongeverfd en met rechte kanten geleverd.

Technische eigenschappen

Druksterkte (D ≤ 25mm) ≥200, (D > 25mm) ≥150

Euro brandklasse B-s1,d0

DOP W4302APCPR http://www.dopki.com

AFBOUWPANEEL

Dit paneel is nieuw sinds Herafoam en Heratekta een onafgewerkte houtwollaag hebben.

Het afbouwpaneel past qua afmetingen en kleurstelling perfect bij projecten Herafoam en Heratekta voor de afwerking van balken, kolommen of op plekken waar door leidingwerk geen ruimte is voor de isolatie.

Technische eigenschappen

Druksterkte (D ≤ 25mm) ≥200

Euro brandklasse B-s1, d0

DOP 4010_Fibralith op http://www.heraklith.nl

A2 AFBOUWPANEEL

Een massief houtwol paneel speciaal ontwikkeld voor het bekleden van plafonds en wanden waar een hoge mate van geluidsabsorptie en vochtweerstand wordt gevraagd. Daarnaast heeft het Heraklith A2 afbouwpaneel een brandweerstand van 60 minuten*. Daarbij beschermt het paneel ook tegen de vorming van oppervlakte condens en is het uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen in gebouwen.

*Mits verwerkt tegen massief beton, volgens classificatierapport nr 16210B of 16211B

Technische eigenschappen

Druksterkte (D ≤ 25mm) ≥200, (D>25mm) ≥150

Euro brandklasse A2-s1, d0

DOP W4302APCPR  http://www.dopki.com

TEKTALAN A2

Een tweelaags paneel van hout- en steenwol dat speciaal is ontwikkeld voor een uitmuntende brandweerstand naast een perfect thermisch en akoestisch comfort. Dit paneel garandeert 120 minuten brandweerstand*, minimale rookontwikkeling (s1) en geen druppelvorming bij brand (d0). Zo werkt het paneel als hitteschild waardoor de draagkracht van de constructie langer gewaarborgd blijft.

*Mits verwerkt tegen massief beton, volgens classificatierapport nr 18203/18204

Technische eigenschappen

Druksterkte ≥ 30

Euro brandklasse A2-s1, d0

DOP W4302APCPR http://www.dopki.com

HERAFOAM

Een tweelaags paneel van houtwol en PIR isolatie. Deze houtwolplaat leent zich uitstekend voor renovatie omdat je met een beperkte paneeldikte wel een hoge thermische prestatie realiseert. Door de uitstekende thermische prestaties heeft Herafoam een Rd-waarde van 7,10 bij een dikte 170 mm.

Technische eigenschappen

Druksterkte ≥ 150

Euro brandklasse B-s1, d0

DOP 4010_HERAFOAM op www.heraklith.nl

HERATEKTA

Een tweelaags paneel van houtwol en grijs EPS dat speciaal is ontwikkeld voor een hoge thermische prestatie van een plafond- en wandconstructie in nieuwbouw en renovatie. Grijs EPS heeft een hogere thermische prestatie dan wit EPS en is van een brandveilige SE kwaliteit. Door de tand- en groefverbinding rondom is het paneel eenvoudig te monteren.

Technische eigenschappen

Druksterkte ≥ 50

Euro brandklasse B-s1, d0

DOP 4010_HERATEKA op http://www.heraklith.nl

Bekijk de prijslijst

Prijslijst 2023

Vragen over deze producten?
BEL 0546 455 513
of stel je vraag via facebook

Neem contact met ons op

Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

Start typing and press Enter to search