Heraklith

HERAKLITH – SYSTEEMOPLOSSINGEN VOOR PLAFOND EN WAND

Bij Heraklith, onderdeel van Knauf Insulation,  vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren.

Daarom werken wij bij Heraklith elke dag hard aan oplossingen die daaraan bijdragen: innovatieve houtwolpanelen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. Heraklith is wereldwijd al meer dan 120 jaar een gerespecteerde naam in de bouwsector. Als één van de wereldmarktleiders binnen de sector levert Heraklith duurzame en innovatieve houtwolpanelen en systemen voor akoestische, thermische en brandwerende toepassingen. Speerpunten zijn brandveiligheid, energiebesparing, duurzaamheid en akoestische prestaties voor zowel nieuwbouw als renovatietoepassingen. Knauf Insulation – als onderdeel van het Duitse familiebedrijf Knauf – ontwikkelt en produceert onder andere houtwolpanelen, glaswol, minerale wol, inblaaswol en technische isolatie.

HERAKLITH – EEN NATUURPRODUCT VAN KNAUF INSULATION

Heraklith® wordt geproduceerd uit FSC of PEFC gecertificeerde sparrenhoutvezels, die samen met een mineraal bindmiddel worden gecomprimeerd tot een licht en multifunctioneel plafond- en wandpaneel. FSC of PEFC zijn internationale netwerken ter bevordering van verantwoord bosbeheer.

houtproducten afkomstig uit verantwoord beheerde bossen

Het keurmerk geeft u zekerheid dat de grondstoffen voor houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen waar aandacht is voor ecologische, sociale en economische aspecten. Zo is het een algemeen erkend, belangrijk en praktisch instrument in de strijd tegen ontbossing en zorg voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Kiezen voor FSC of PEFC past zonder meer in het Heraklith® duurzaamheidsbeleid, sluit aan op MVO-uitgangspunten en voldoet aan de inkoopcriteria van de rijksoverheid voor Duurzaam Inkopen.

TEKTALAN A2

Een tweelaags paneel van hout- en steenwol dat speciaal is ontwikkeld voor een uitmuntende brandweerstand naast een perfect thermisch en akoestisch comfort. Dit paneel garandeert 120 minuten brandweerstand*, minimale rookontwikkeling (s1) en geen druppelvorming bij brand (d0). Zo werkt het paneel als hitteschild waardoor de draagkracht van de constructie langer gewaarborgd blijft.

Technische eigenschappen
 • Druksterkte: ≥ 20 kPa
 • Euro brandklasse: A2-s1, d0
 • Dop-code: W4077CPCPR (www.dopki.com)

* mits verwerkt volgens testrapport nummer 16212 A

HERATEKTA

Een tweelaags paneel van houtwol en EPS dat speciaal is ontwikkeld voor een hoge thermische prestatie van een plafond- en wandconstructie in nieuwbouw en renovatie. Door de wisselsponning rondom is het paneel eenvoudig te monteren. De EPS is van een brandveilige SE-kwaliteit, vochtongevoelig, rotvrij en schimmelwerend.

Technische eigenschappen
 • Druksterkte: ≥ 60 kPa
 • Euro brandklasse: B-s1, d0
 • Dop-code: W4077BPCPR (www.dopki.com)

HERASOL

Een tweelaags paneel van houtwol en Resol hardschuim dat speciaal is ontwikkeld voor een hoge thermische prestatie met een minimale paneel dikte. Door de uitstekende thermische prestaties van Resol is het mogelijk een Rd-waarde 4,45 bij dikte 105 mm te behalen.

Technische eigenschappen
 • Druksterkte: ≥ 100 kPa
 • Euro brandklasse: B-s1, d0
 • Dop-code: W4077DPCPR (www.dopki.com)

HERAKLITH A2 AFBOUWPANEEL

Een massieve houtwol paneel speciaal ontwikkeld voor het bekleden van plafonds en wanden waar een hoge mate van geluidsabsorptie en vochtweerstand wordt gevraagd. Daarnaast heeft het Heraklith® A2 afbouwpaneel een brandweerstand van 60 minuten*. Daarbij beschermt het paneel ook tegen de vorming van oppervlakte condens en is het uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen in gebouwen.

 

Technische eigenschappen
 • Druksterkte: ≥ 200 kPa
 • Euro brandklasse: A2-s1, d0
 • Dop-code: W4077APCPR (www.dopki.com)

* mits verwerkt volgens testrapport nummer 16210B of 16211B volgens Europese norm EN 1365-2

Bekijk de prijslijst
Vragen over deze producten?
BEL 0546 455 513
of stel je vraag via facebook

Neem contact met ons op

Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

Start typing and press Enter to search