Gipsplafond

Bij Obimex vind je alles voor een gipsplafond. Bij een gipsplafond bestaat de opbouw vaak uit een ophangconstructie, profielen en gipspanelen. Een gipsplafond is een verlaagd plafond ten opzichte van het bouwkundig plafond, zodat je net als bij een systeemplafond de plenum kunt gebruiken voor het wegwerken van leidingen van elektriciteit, verwarming, ventilatie of riolering. Een gipsplafond is echter minder flexibel en niet uitwisselbaar. Het is vaak een glad, strak afgewerkt plafond dat als laatste wordt afgewerkt door de schilder en/of stukadoor. Optisch als één geheel afgewerkt, echter minder flexibel.

Geschikt voor elk soort afwerking

Gipsplafonds worden geselecteerd op diverse criteria. Dit kan geluidswerend zijn, akoestisch regulerend, luchtzuiverend, design, maar vaak valt de keuze op een gipsplafond vanwege een brandwerende of brandvertragende eis. Zo kun je met een eenvoudige opbouw een gipsplafond creëren dat 60 minuten brandwerend is. Gipspanelen hebben namelijk een kern van gebonden water, waardoor ze een zeer hoge brandvertragende functie hebben. Ideaal voor woning –en utiliteitsbouw! Vanzelfsprekend is Obimex in het bezit van alle bijbehorende rapportages van onze leveranciers.

Een gipsplafond kan ook worden toegepast als een prachtig designplafond. Deze panelen zijn voorzien van een perforatie met diverse patronen voor optimale akoestische resultaten. Hier bieden onze partners Knauf en Vogl diverse mogelijkheden voor aan.

Installaties bereiken of prefab koven?

Obimex kan de montage van lastige oplossingen op de bouw vergemakkelijken. Ben je namelijk op zoek naar een passende oplossing voor koven of lichtlijnen? Of wil je op een makkelijke manier toch bij je installatiewerk kunnen komen?Wij bieden je de helpende hand! Door gipspanelen bijvoorbeeld fabrieksmatig op de juiste wijze in te frezen, kunnen wij jou pre-gefabriceerde elementen kant en klaar aanleveren op de bouwplaats. Hierdoor wordt de montagetijd versneld, is montage voor de monteur een makkie en is het eindresultaat perfect.

Vouwen, buigen en infrezen

Door de gipspanelen op de juiste wijze te kunnen infrezen maken wij kant-en-klare oplossingen voor koven, lichtlijnen of plafondeilanden van gips.  De frezing kan van 30 tot 150 graden worden uitgevoerd, waardoor precies de juiste hoek kan worden gemaakt en een grote diversiteit aan vormen kan worden gerealiseerd.

Ook het buigen van gipspanelen is mogelijk. Door specifieke gipspanelen te bewateren, kun je deze panelen buigen om prachtige ronde vormen te creëren. Je hebt hierdoor alle creatieve vrijheid in het project.

Obimex kan je op het gebied van vouw- en buiggips adviseren. In onze bibliotheek kun je onze folder terugvinden en tevens hebben wij een sample-box met diverse mogelijkheden op het gebied van vouw en buiggips. Interesse? Vraag deze dan nu aan.

Inspectieluiken

Technische installaties of leidingen in plafonds kunnen toch makkelijk worden bereikt door de montage van inspectieluiken. Een inspectieluik bestaat uit een frame van alu-stranperslegering en kan worden uitgevoerd in vele diverse maten. Het frame wordt daarnaast voorzien van een gipspaneel. Hierbij kun je kiezen diverse types en diktes gipspanelen die passend zijn bij jouw plafond. Je opent een inspectieluik met een druk-sluiting en ook aan de beveiliging is natuurlijk gedacht.

Afwerking

Veelal worden gipsplafonds verwerkt met een gipspaneel met een afgeschuinde kant. Deze zijn makkelijk af te werken met een wapeningsband, voegenvuller en een finisher (toplaag). Obimex biedt je alle mogelijke oplossingen voor deze afwerking. De producten voor het afwerken van gipsplafonds kun je terugvinden op www.afvoegen.nl of bij onze sectie afvoegen op deze website.

Wil je meer informatie over een eventueel gipsplafonds? Neem dan contact met ons op.

knauf partner

Knauf gipsplafondsystemen

Obimex is trotse Knauf Partner en werkt hierdoor intensief samen met Knauf Gips te Utrecht. Knauf biedt de Nederlandse markt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van vaste gipsplafonds met de Cleaneo of Danoline producten.

Cleaneo plafondpanelen bieden naadloze oplossingen die geschikt zijn voor representatieve ruimtes. De geschroefde plafonds zijn in meer of mindere mate geprefabriceerd, wat de verwerking snel, schoon en eenvoudig maakt. De grote diversiteit aan perforaties bieden een hoge vrijheid aan creativiteit.
Cleaneo platen worden geproduceerd met een grote diversiteit aan perforaties. Regelmatige of onregelmatige ronde perforaties , vierkante perforaties met verschillende afmetingen of sleufperforaties vormen de basis qua keuze bij deze panelen.

Bovendien zijn de Cleaneo plafonds luchtzuiverend en hebben deze varianten van Knauf één ding gemeen: zij absorberen geluid en verbeteren de akoestiek van de ruimtes.

Obimex en Knauf kunnen je tevens passende oplossingen bieden voor vaste buitenplafonds met de Aquapanel Cement Board producten.

Vogl plafondsystemen

Obimex levert al jaren de producten van Vogl Deckensysteme op het gebied van gipsplafonds. Zowel de designplafonds alsmede de (standaard) ophangconstructie voor gipsplafonds. Deze partner biedt ons vele opties voor naadloze designplafonds en akoestische gipsplafonds. Maar maken ook alles mogelijk als we praten over het ophangen van plafonds. Zoals nonius boven- en onderdelen, directafhangers, trillingsvrije hangers en natuurlijk lengte- of kruisverbinders.

Daarnaast kan Vogl Deckensysteme voorgevormde plafondpanelen leveren voor elke traditionele ophangconstructie. Dit biedt vele mogelijkheden voor koelplafondpanelen, sprinklers of verlichting. Laat je verrassen en neem contact met onze adviseurs op.

Meer over onze partners in gipsplafonds

 
 

Referentiefoto’s van gipsplafonds

Wil je meer informatie over gipsplafonds?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord over de verschillende mogelijkheden.

Of stel je vraag hier
    Ik heb een vraag over:

    Neem contact met ons op

    Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

    Start typing and press Enter to search