Akoestische wandpanelen

Obimex ACOUSTIC ART®

De ACOUSTIC ART® is het akoestische wandpaneel van Obimex Acoustic. Dit bijzonder elegante systeem is als los paneel te verkrijgen, maar ook in een wandvullende versie. Dit paneel biedt een hoge akoestische prestatie. Rondom is het paneel uitgerust met een aluminium kader gevuld met hoogwaardig absorptiemateriaal. Aan de zichtzijde bieden wij je een print naar keuze op een polyester doek dat in het kader is gespannen. Hierdoor is het profiel aan de zichtzijde slechts minimaal zichtbaar. Als print op de zichtzijde kun je bijvoorbeeld denken aan je bedrijfslogo, een mooie referentiefoto of een productfoto.

Meer over ACOUSTIC ART®

Het ACOUSTIC ART® paneel is inzetbaar als akoestisch wandpaneel. Dit systeem is uitstekend te gebruiken in ruimtes met een grote variatie in geluidsproblematiek, waaronder kantoren, schoolgebouwen, zorginstellingen, callcenters en woningen. Dit paneel biedt gebruikers een grote vrijheid in ontwerpen dankzij de onbeperkte keuze in print(s) en maatvoering.

Dividers

Akoestische dividers zijn panelen die op maat zijn gemaakt voor al je projecten. Het nieuwe werken en de “open structuur” van steeds meer kantoren zijn de redenen waarom het noodzakelijk is om aanvullende akoestische oplossingen aan te brengen. Dividers verhogen hierbij het akoestische comfort.

Dividers combineren meerdere oplossingen binnen één product
 • Ze verminderen in aanzienlijke mate de directe overdracht van geluidsverplaatsing in een ruimte.
 • Ze bieden directe afscherming bij de geluidsbron.
 • Ze beschermen de ontvanger van het geluid.
 • Ze bieden een diffuse werking en verstrooien (stem)geluid.

De akoestische panelen zijn rondom voorzien van een smal aluminium kader van 60 mm en heeft een dubbele vulling van hoogwaardige absorberende materialen. Aan de zichtzijde kun je bij de divider kiezen voor een mooie kleur-afwerking of een speciale print van een logo, product of foto. De stoffering is in het kader gespannen. Het profiel aan de zichtzijde is hierdoor vrijwel onzichtbaar.

Ecophon Akusto™

Ecophon biedt een gamma van innovatieve, effectieve en visueel attractieve wandpanelen. Met de Akusto is het eenvoudig om plekken te creëren waar mensen zich goed voelen en op hun best kunnen presteren. De Ecophon Akusto™ reeks omvat twee verschillende modellen verticale akoestische wandpanelen, allen met sublieme eigenschappen. Karakteristiek voor  de Ecophon Akusto is de focus op zowel design als flexibiliteit. De verschillende afmetingen, vormen en kleuren zijn eenvoudig te combineren tot een sfeervol wandontwerp.

Akusto™ Wall

Akusto Wall wordt bij voorkeur toegepast in grotere oppervlakken. Deze wandpanelen zijn 40 mm dik en leverbaar in twee modellen met verschillende randafwerkingen, breedtes en montagemogelijkheden. De panelen worden gemonteerd in een frame of profielen.

Akusto Wall A heeft een natuurlijke kantafwerking. Als u de panelen naast elkaar plaatst, worden de snijkanten verborgen door profielen. Bij Akusto Wall C zijn de kanten afgewerkt met hetzelfde materiaal als het oppervlak. Dit creëert een stijlvolle aansluiting wanneer u verschillende wandpanelen naast elkaar plaatst.

Akusto™ One

Meer creatieve keuze en betere akoestiek met kleine wandabsorber Akusto One

Ecophon lanceert de Ecophon Akusto™ One: een nieuwe serie kleine wandabsorbers die een belangrijke aanvulling vormt op de bestaande akoestische wandoplossingen. De Akusto One-reeks bestaat uit makkelijk te installeren kleinere wandpanelen die in nagenoeg elk interieurontwerp passen. Met uitvoerige opties in vorm, formaat, oppervlakte én kleur kunnen afbouwers, architecten en interieurontwerpers precies de sfeer of creatieve patronen creëren die zij voor ogen hebben.

Pinta Acoustic

De akoestische producten van Pinta Acoustic kunnen voor diverse toepassingen worden gebruikt. De akoestische panelen zijn van melamineharsschuim met een stootvaste textiel bekleding, vlies of met een aluminium frame.  De producten zijn te verlijmen tegen de wand of toepasbaar als roomdivider en leveren buitengewone absorptie waarden bij geringe materiaaldikte. In het bijzonder in kantoren, conferentieruimtes, grote kantoorruimtes en evenementenhallen.

Meer over onze partners in akoestische wandpanelen

 
 

Referentiefoto’s van akoestische wanden

Wil je meer informatie over akoestische wanden?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord over de verschillende mogelijkheden.

Of stel hier je vraag
  Ik heb een vraag over

  Neem contact met ons op

  Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

  Start typing and press Enter to search