png-website-rockfon

ROCKFON® Plafondpanelen

ROCKFON is een opeenstaande onderneming binnen de ROCKWOOL International Group; de grootste steenwolproducent van de wereld. ROCKFON bestaat uit twee divisies, ROCKFON® plafondpanelen en Chicago Metallic® ophangconstructies.

Steenwol vormt een basis voor zacht-minerale plafonds die ROCKFON produceert en levert. ROCKFON plafonds draagt bij aan een goed en gezond binnenmilieu. Daarnaast zijn de ROCKFON plafonds volledig recyclebaar. ROCKFON plafondpanelen beschikken over een hoge geluidsabsorberende werking, ze zijn brandveilig, ze blijven 100% vormvast en vochtstabiel bij een hoge luchtvochtigheid van 95%. De panelen zijn volledig recyclebaar en er is een ruime keuze in structuur, kleur, afmeting en ophanging. ROCKFON heeft zowel plafondpanelen als wandpanelen in hun collectie. Deze wandpanelen beschikken, eveneens als de plafondpanelen, over bovenstaand genoemde product eigenschappen.

ROCKFON® Blanka™

Ons witste plafondpaneel ooit. ROCKFON Blanka heeft een uiterst mat en extreem wit oppervlak met een hoge lichtreflectie gekoppeld aan een hoge lichtdiffusie, wat leidt tot energiebesparing en een comfortabele interieuromgeving. Dankzij het gladde niet-legrichtinggebonden oppervlak van ROCKFON Blanka kan de montagetijd verkort worden. Bovendien is het antistatische oppervlak van ROCKFON Blanka bestand tegen stofvorming op de werkplaats.

ROCKFON Krios® assortiment

ROCKFON Krios is een egaal wit plafondpaneel, verkrijgbaar in diverse kantafwerkingen*. Door de hoogste geluidsabsorptiewaarde (αw = 0,90-1,00) zorgt ROCKFON Krios voor een aangenaam akoestisch comfort in elke ruimte waar het wordt toegepast. ROCKFON Krios dB zorgt niet alleen voor een goede geluidisolatie tussen ruimtes, maar staat ook garant voor een goede geluidsabsorptie binnen de ruimte. (*per 1 januari 2017 zal ROCKFON Krios enkel verkrijgbaar zijn in kantafwerkingen A en E)

ROCKFON Color-All® assortiment

Het Rockfon Color-all assortiment met 34 kleuren is geïnspireerd door de natuur. Geselecteerd in samenwerking met internationale kleurenexperts en passend bij de laatste designtrends. Met deze plafondpanelen verbeter je niet alleen de akoestiek, maar gebruik je ook de kracht van kleur om ruimtes
te creëren waar we ons prettig voelen. Wist je bijvoorbeeld dat blauwe kleuren ons een gevoel van kalmte geven?

Een plafond in één van de nieuwe natuurtinten is natuurlijk heel stijlvol, maar de nieuwe Color-all kleurenfamilie leent zich ook perfect om kleurencombinaties te maken. Druk je eigen stempel op de ruimte met een ontwerp op maat.

ROCKFON CleanSpace® assortiment

Met een toenemende aandacht voor hygiëne en sanitaire voorzieningen is het relevanter dan ooit om zorgvuldig na te denken over de materialen waaraan
we worden blootgesteld.

Om je te helpen een veilige en steriele omgeving te bewerkstelligen introduceren wij onze Rockfon CleanSpace reeks, die speciaal ontworpen is om aan de steeds strengere hygiëneeisen te voldoen. Alle producten binnen dit productgamma zijn ontwikkeld met een uitstekend evenwicht tussen akoestisch comfort, reinigbaarheid en weerstand tegen groei van bacteriën en micro-organismen.

ROCKFON® Eclipse™

Kaderloze akoestische eilanden die een totaal nieuwe esthetische dimensie aan een ruimte geven. Toepasbaar in het geval dat een gesloten systeemplafond niet mogelijk of gewenst is, zoals bij betonkernactivering. ROCKFON Eclipse is verkrijgbaar in diverse afmetingen en vormen, het is tevens mogelijk een ontwerp op maat te laten maken. Daarnaast zijn de akoestische eilanden verkrijgbaar in wit of een onbeperkt aantal aangepaste kleuren, op basis van het Natural Color System® (NCS).

ROCKFON Sonar® assortiment

ROCKFON Sonar is een licht gestructureerd wit plafondpaneel, verkrijgbaar in diverse kantafwerkingen, dit garandeert een optimale vrijheid om het plafond vorm te geven. Tevens kan de ROCKFON Sonar in afwerking B en Activity direct gemonteerd (verlijmd) worden aan het structurele plafond, indien de afhanghoogte ontbreekt of een traditioneel systeemplafond niet gewenst is, maar de akoestiek gewaarborgd dient te blijven.

ROCKFON Sonar hoogste geluidsabsorptie

Door de hoogste geluidsabsorptiewaarde voor nagenoeg alle afwerkingen (αw = 1,00) zorgt ROCKFON Sonar voor een aangenaam akoestisch comfort in elke ruimte waar het wordt toegepast. ROCKFON Sonar dB zorgt niet alleen voor een goede geluidisolatie tussen ruimtes, maar staat ook garant voor een goede geluidsabsorptie binnen de ruimte.

ROCKFON MONO® ACOUSTIC

De gladde afwerking van ROCKFON Mono Acoustic creëert een naadloos monolitisch oppervlak. Hellend, vlak of gebogen, wit of in kleur, Mono Acoustic biedt complete ontwerpvrijheid en laat het plafond een actieve rol spelen in de architecturale expressie van de ruimte. Het kernmateriaal is steenwol wat geluid absorbeert, echo’s beperkt en de nagalm drastisch vermindert.

Bekijk de prijslijst

Prijslijst 2023

Vragen over deze producten?
BEL 0546 455 513
of stel je vraag via facebook

Neem contact met ons op

Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

Start typing and press Enter to search