De Obimex volglaswand: Glashelder

Obimex biedt je een overtuigend antwoord op de eisen van vandaag: ‘Less is more’. Met die gedachte is de elegante Obi 600 volglaswand ontwikkeld. Wanden die zich onderscheiden door middel van beperkt profielgebruik en minimalisme.

De glaspanelen zijn onderling verbonden middels een tape. Aan de boven- en onderzijde is het glas geklemd in een aluminium profiel. De glaspanelen worden in de profielen afgeklemd met rubbers die verdekt zijn gemonteerd, wat zorgt voor een fijne strakke belijning en evenwicht in het project. Het resultaat? Een zeer montagevriendelijke volglaswand met een moderne subtiele uitstraling. Een glasheldere oplossing voor elk project.

Gelaagd glas

Obimex biedt je de mogelijkheid om een volglazenwand te bouwen met 44.2 of 55.2 gelaagd glas. Beide glastypes voldoen tot een bepaalde hoogte aan alle eisen van het huidige bouwbesluit. Zo zijn beide types glas uitvoerig getest en goedgekeurd op doorval en impact. Hierdoor zijn onze wanden mede geschikt om te plaatsen bij vides of trapgaten.

Uiteraard zijn de wanden ook getest op hun akoestische eigenschappen. Onze dichte Obimex volglaswand voldoet met 44.2 glas aan 30 dB en met 55.2 aan 31 dB. Zijn er hogere eisen? Dan kun je er voor kiezen om met speciaal akoestisch glas te gaan werken. Hier hebben we een resultaat mee behaald van 35 dB.

Je kunt als klant altijd je eigen glazen wand samenstellen. Maak hieronder je keuze in de onderdelen!

Aluminium profielen

We hebben twee smalle aluminium basisprofielen. Eén profiel gebruiken we als grond- en gevelprofiel. Dit is een clip-in profiel. Het andere profiel is een plafondprofiel en is een U-vorm. Beide profielen zijn met hetzelfde rubber af te werken.

De profielen kun je in elke ral-kleur krijgen die je maar wilt. Standaard hebben we de geanodiseerde profielen op voorraad liggen. Het op ral-kleur laten maken van de profielen kost ongeveer 10 werkdagen.

Glaspanelen

Obimex biedt je twee soorten glas. Namelijk gelaagd 44.2 tot 2600 mm en gelaagd 55.2 glas tot en met 3200 mm. Beide voorzien van een veiligheidscertificaat. Hoe hoog word de wand? De rapporten staan in onze bibliotheek op deze website.

Het woord ‘glas’ dekt de volledig wand. Gekenmerkt door transparantie! Echter kun je de glaspanelen eventueel beplakken met matte folie en/of zandstralen met diverse structuren of logo’s om toch enige privacy te creëren.

Deuren

Ruimtes opdelen is erg gemakkelijk. Obimex biedt je een robuust deurkozijn die volledig integreert in de wand. En ook hier keuzevrijheid: Wil je een glazen deur of liever een houten deur? Met enkele simpele aanpassingen passen beide soorten deuren in ons standaard aluminium deurkozijn. Simpel en gemakkelijk!

Ook is er de mogelijkheid voor een swingdeur. Oftewel een doordraai-deur, waarbij er geen kozijn zichtbaar is in je wand. Vraag bij onze verkoop naar de mogelijkheden.

En denk je aan de geluidslekken? Misschien heb je een valdorpel nodig om de akoestiek in de ruimte te waarborgen.

Deurbeslag

Denk je bij de deuren ook aan het deurbeslag? Sloten en grepen zijn eenvoudig mee te leveren zodat je de wanden altijd 100% kunt opleveren. Het grote voordeel van een totaal assortiment en de kracht van Obimex.

De montage van glazen wanden

Montage van een volglaswand is relatief eenvoudig. Je hebt maar een kleine verscheidenheid aan producten op de bouw. Obimex heeft de volglaswand bedacht met de visie van een afbouwbedrijf. Dit houdt in dat montagegemak en bouwsnelheid hoog in het vaandel staan. Een gesloten glazen wand bestaat bijvoorbeeld in totaal maar uit zes onderdelen. Simpel en doeltreffend!

Dit soort wanden vergt echter wel wat precisie qua inmeten en montage. Een glaspaneel snijden we natuurlijk niet even zo bij en de maatvoering is dus wel belangrijk. Maar een ervaren afbouwer zal hier zijn hand niet voor omdraaien. Via Obimex kun je tevens enkele innovatieve tools kopen, waarmee je de montage van het glaspaneel vergemakkelijkt. Zoals een tape-geleider of een glas-sluiter.

Opleiding montage glazen wanden

Wil je als afbouwbedrijf meer weten over onze volglaswanden? Wij helpen jou en jouw monteurs graag om bekend te worden met alle facetten van deze glazen wanden. Met een korte theoretische presentatie starten we de dag. Vervolgens gaan we de producten daadwerkelijk monteren en een glaswand bouwen. Kortom: De handen uit de mouwen! We zullen de dag afsluiten met een rondleiding door ons bedrijf en een hapje en een drankje.

Referentiefoto’s van glaswanden

Details van glaswanden

Wil je meer weten over glazen wanden?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord over de verschillende mogelijkheden.

Of stel je vraag hier
    Ik heb een vraag over

    Neem contact met ons op

    Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

    Start typing and press Enter to search