Plafond specials

Baffles

Baffles zijn specifieke oplossingen om de akoestiek in een ruimtes te verbeteren. Zij zorgen voor een perfecte akoestiek in een ruimte waar traditionele plafonds niet kunnen worden gemonteerd. Vroeger veel toegepast in industriële ruimtes, maar tegenwoordig ook toegepast als design oplossingen waarbij bouwkundige plafonds zichtbaar blijft, er veel lichtlijnen zijn of andere doorvoeringen.

Baffles worden in tegenstelling tot andere plafondoplossingen veelal verticaal opgehangen en zijn zeer effectief om de galm (of nagalm) in een ruimte te verminderen.

Houtwolcement panelen

Houtwolcement panelen bestaan uit FSC- of PEFC-gecertificeerde houtvezels van sparren. Door deze te mengen met een mineraal bindmiddel worden deze vezels gecomprimeerd tot panelen die uitstekend geschikt zijn als hoogwaardige afbouw – en ruwbouwoplossingen. Heraklith panelen worden geproduceerd door Knauf Insulation in Oosterhout (Noord-Brabant) en is het enige puur Nederlandse product van houtwolcement. De producten dragen bij aan prettig wonen, werken en verblijven en kenmerken zich door uitstekende thermische isolatie, hoge brandwerendheid, uitstekende geluidsabsorptie en vochtregulerende eigenschappen.

Metalen plafonds

Door de toepassing van metaal als verlaagd plafond creëer je een hightech plafond met industriële uitstraling. Obimex biedt je mogelijkheden voor een metalen systeemplafond met inlegpanelen of doorzak panelen. Of kies je liever voor een niet zichtbaar systeem met klem-klap panelen? Ook wel clip-in genoemd. Hierbij is er geen zichtbare ophangconstructie.

Strekmetaal is tevens een veel toegepast product in de Nederlandse afbouw. Dit robuuste product zorgt voor een ongekend plafond, zonder daarbij de akoestiek uit het oog te verliezen. Dit zijn elementen die worden toegepast in een zichtbaar T-ophangconstructie die aan de bovenzijde worden voorzien van akoestisch glas- of cellulosevlies.

Absorberende panelen

Akoestische absorberende panelen van Pinta Acoustic zijn baffle-systemen en zijn opgebouwd uit een akoestisch schuim op basis van melaminehars. De absorberende panelen zijn in vele verschillende varianten verkrijgbaar en kenmerken zich door de buitengewone akoestische effectiviteit. Of het nu gaat om cilindervormige of rechthoekige akoestische elementen of in een golfvorm – deze hangsystemen zijn eenvoudig te monteren en af fabriek voorbereid voor montage met behulp van staalkabels of T-profielen.

Daarnaast biedt onze partner Pinta Acoustic ook mogelijkheden aan voor het verlijmen van absorberende materialen aan plafonds of wanden om nagalmtijden en echo’s te verminderen.

Veelal toepasbaar in productiehallen, clean rooms, zwembaden, kleuterscholen of kantoren.

Meer over onze partners in plafond specials

 
 

Referentiefoto’s van plafond specials

Wil je meer informatie over speciale plafonds?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord over de verschillende mogelijkheden.

Of stel hier je vraag
    Ik heb een vraag over:

    Neem contact met ons op

    Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

    Start typing and press Enter to search