Knauf Insulation

KNAUF INSULATION – CREATING ROOM FOR LIVING!

Bij Knauf Insulation vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren.

Daarom werken wij bij Knauf Insulation elke dag hard aan oplossingen die daaraan bijdragen: innovatieve isolatiesystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. Speerpunten zijn energiebesparing, duurzaamheid, brandveiligheid en akoestische prestaties voor zowel nieuwbouw als renovatietoepassingen. Knauf Insulation – als onderdeel van het Duitse familiebedrijf Knauf – ontwikkeld en produceert onder andere houtwolpanelen, glaswol, minerale wol, inblaaswol en technische isolatie.

ECOSE TECHNOLOGY

ECOSE® Technology is gebaseerd op een formaldehyde-vrij bindmiddel voor de productie van glaswol en minerale wol. Bij de samenstelling van het bindmiddel maken petrochemische grondstoffen plaats voor plantaardige grondstoffen.

Lees meer over ECOSE

Tijdens de productie van het ECOSE® bindmiddel is zeventig procent minder energie nodig dan bij de totstandkoming van traditionele bindmiddelen. Dit betekent dat isolatie op basis van ECOSE® Technology voelbaar zachter is, geen geur en weinig stof afgeeft. Het irriteert niet aan handen en huid en is daardoor prettig te verwerken en snijden. Het isolatiemateriaal is vriendelijk voor mens en milieu.

Binnenluchtkwaliteit

Het Eurofins Gold-certificaat geeft aan dat alle isolatiematerialen met ECOSE® Technology voldoen aan de hoogst mogelijke normen voor binnenluchtkwaliteit.

Voordelen ECOSE® Technology

 • Geurloos en stofarm
 • Irriteert niet
 • Eenvoudig te snijden en te verwerken
 • Onbrandbaar (Euroklasse A1)
 • Gezonde binnenlucht kwaliteit
 • Recyclebaar

ACOUSTIFIT

Acoustifit is een populaire en gekende isolatieoplossing van Knauf Insulation voor scheidingswanden en plafonds. Deze veerkrachtige glaswolplaat levert een uitstekende bijdrage aan de geluidsisolatie van de plafond/ en wandconstructie.

Lees meer over ACOUSTIFIT

Door het gebruik van ECOSE® Technology in het productieproces, verwerkt het materiaal zeer prettig. De flexibiliteit van de glaswolplaat zorgt ervoor dat deze gemakkelijk in een metal stud constructies geplaatst kan worden. Daarbij zorgt de statische wrijving van glaswol met de metal stud ervoor dat het product niet zakt en perfect op zijn plaats blijft zitten.

De vertrouwde kwaliteit van Acoustifit geeft de verwerker de zekerheid van een geslaagd project.

Voordelen

 • Eenvoudig op maat te snijden
 • Uitstekende bijdrage in de geluidsisolatie van constructies
 • Weinig snijverlies door afstemming maatvoering van metal stud systemen

MINERAL WOOL 35

HET VERWERKEN VAN ISOLATIE IS NOG NOOIT ZO RELAXT GEWEEST

Met MW 35 brengt Knauf Insulation een innovatieve isolatie-oplossing op de markt gericht op de verwerker. Revolutionair wat betreft de duurzame samenstelling van het materiaal – minerale wol – en de daaruit voortvloeiende eigenschappen. Relaxt met oog voor de gebruikersvoordelen voor de verwerker.

Lees meer over MINERAL WOOL 35

MW 35 is licht in gewicht en compact verpakt. MW 35 is uitstekend geschikt voor het isoleren van binnentoepassingen zoals plafonds, scheidings- en voorzetwanden. De minerale wol is gemakkelijk aan te brengen tussen metal stud profielen en houten stijlen/balken. MW 35 kan worden gebruikt voor projecten in nieuwbouw, renovatie en transformatie.

Voordelen

 • Flexibel, krachtig en stevig tegelijk
 • Licht in gewicht en compact verpakt
 • Gebruikersvriendelijk
 • Onbrandbaar (Euroklasse A1), hoge isolatiewaarde (Lambda 0,035 W/m.K) en uitstekende geluidsabsorptie
Bekijk de prijslijst

Vragen over deze producten?
BEL 0546 455 513
of stel je vraag via facebook

Neem contact met ons op

Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

Start typing and press Enter to search