Hoe wordt een doorvaltest uitgevoerd?

  in Nieuws, Obimex

Welkom op een nieuwe blog! We vertellen je in het kort waar bij zo’n test naar gekeken moet worden en op het eind nemen wij jullie mee in een filmpje hoe zo’n test word uitgevoerd.

Het onderzoek vond plaats in een testhal bij het onderzoeksinstituut TNO in Delft. Hier werd getest op onze volglaswanden van het type 66.2 pro. Dit deden we om de weerstand te bepalen tegen structureel en functioneel bezwijken van de wand. Bijvoorbeeld als gevolg van aanstoting door personen of niet vervormbare objecten. Dit deden we door middel van een slingerproef met een “soft body impact load” en een “hard body impact load”.

De vereiste slingerproeven per wand zijn uitgevoerd met overeengekomen energie (dat wil zeggen een valhoogte en gewicht van het stootlichaam). Ook is de verplaatsing van de panelen ter hoogte van het raakpunt gemeten. Dit deden we met behulp van lasers. Op deze manier werd de maximale uitwijking geregistreerd. Ook werd er beoordeeld of de panelen blijvend vervormd waren na de impact.

Van de testen werd vervolgens een rapportage gemaakt inhoudend de beschrijvingen van de opbouw, de testen en de hieruit voortgekomen resultaten. Deze testen zijn allemaal terug te lezen op onze website bij rapporten.  https://bit.ly/2UEMtEt 

Bekijk de video snel via deze link: https://youtu.be/KjLMwXPEkYI 

Start typing and press Enter to search