Volg de verbouwing van Obimex!

  in Nieuws

Praktisch, maar het oog wil ook wat

Een uitbreiding van het pand is praktisch, maar het oog wil ook wat. Troost Hoveniers uit Rijssen zorgen ervoor dat het er ook buiten mooi uit ziet. Alsof de muur er altijd gestaan heeft. Dat ziet er weer netjes uit. Kruzen Bestrating en Voort Bestrating hebben ervoor gezorgt dat de bestrating er weer netjes in ligt.

Nieuwe gevelreclame

Nu de bestrating voor de laad- en losdocks zijn gelegd moet het voor de vrachtwagenchauffeurs duidelijk zijn waar ze hun lading kunnen lossen. De medewerkers van Alfabet Reclame plaatsen het logo en de locaties aan de muren van het nieuwe magazijn. Dat is niet meer te missen voor de vrachtwagenchauffeurs.

Nieuwe laad- en losdocks bestraat

Nog even en de vrachtwagens kunnen gebruik maken van de nieuwe laad- en losdocks. De stratenmakers zijn hard aan het werk om de bestrating te leggen zodat de vrachtwagens de nieuwe docks kunnen bereiken. Door de nieuwe docks kunnen logistiek medewerkers eenvoudiger en sneller materialen van en naar de vrachtwagen brengen.

 

De eerste stellingen zijn geplaatst

De eerste stellingen zijn geplaatst in ons nieuwe magazijn. Dat ziet er al heel anders uit. Nu de stellingen nog vullen. Met de extra ruimte voor opslag kunnen we ervoor zorgen dat we voldoende voorraad behouden om de vraag te kunnen beantwoorden.

 

De vloer is gestort

Een balzaal is er niks bij. De vloeren in de uitgebreide gedeeltes zijn gestort. En plotseling wordt zichtbaar hoe enorm de ruimtes zijn. Het duurt nog 10 dagen voordat de vloer is uitgehard en de afbouw kan beginnen. En laten we daar nou toevallig kennis van hebben.

Het dak en de muren staan

En dan zijn de nieuwe buitenmuren een feit. In een mum van tijd hebben bouwvakkers de fundering gestut, muren gezet en het dak erop gemaakt. We kunnen ons nu al een goede voorstelling maken van het uitgebreide pand.

Aan de rechterkant zijn twee openingen gelaten voor de roldeuren. Die gaan ervoor zorgen dat vrachtwagenchauffeurs gemakkelijk goederen van en naar het magazijn en werkplaats kunnen brengen.

Ook de werkplaats voor de Obiwand is uitgebouwd waardoor de ruimte wordt verdubbeld. De oude muur van het bestaande gebouw is inclusief reclame uitgezaagd en meters naar voren geplaatst. Een gipsplaat muur tussen het nieuwe gedeelte en de huidige werkplaats zorgt ervoor dat onze werkplaatsmedewerkers warm kunnen doorwerken. Door middel van een roldeur zal de werkplaats benaderbaar zijn. Hierdoor kunnen de systeemwanden sneller en eenvoudiger naar de vervoerders verplaatst worden. Dit verkleint de kans op beschadigingen.

 

 

De parkeerplaatsen zijn gerealiseerd

Door een toename aan personeel waren er onvoldoende parkeerplaatsen aanwezig. Om die reden zijn de mannen aan de slag gegaan met het gras gedeelte en hebben zij deze bestraat.

Witte kiezels, siergras en bomen zorgen voor een afscheiding tussen de parkeerplaatsen en de weg. Dit zorgt niet alleen voor een mooi aanzicht, maar ook voor een beetje beschutting voor de auto’s. Inmiddels is het parkeergedeelte van de Obimex verbouwing voltooid en kunnen wij u van harte welkom heten aan de Twentepoort West 39 in Almelo.

Successen

De afgelopen jaren heeft Obimex successen geboekt. Dit onder andere door de uitbreiding van de Obiwand productie. Een systeemwand waarmee eindeloos gecombineerd kan worden. Door verbouwingen aan panden voor kantoor en huisvesting is de vraag naar systeemwanden met hoog montage gemak gestegen. Naast productie uitbreiding van producten heeft ook de recente verhoging in de vraag naar grondstoffen en de opslag daarvan bijgedragen aan de behoefte voor uitbreiding.

Inspelen op toenemende vraag

Om in te spelen op de vraag en verwachtingen van onze klanten hebben we gebruik gemaakt van extra opslagruimte. Naast de aankoop van het pand van de buurman, hebben we een opslaglocatie gehuurd. Echter boden de extra opslagruimtes niet voldoende plek voor de toenemende vraag. En door de toename van het personeel was er onvoldoende parkeerruimte. Om die reden hebben we besloten het Obimex pand uit te breiden met extra werkplaats, opslagruimte en parkeerplaatsen.

Start typing and press Enter to search