Stelling: Over een paar jaar is er geen goede monteur meer te vinden.

  in Nieuws

Er is nu al een groot tekort aan vakmensen en met de vergrijzing zal dat niet verbeteren. Bovendien ging veel kennis verloren tijdens de vorige economische crisis, toen afbouwers die hun baan verloren iets anders gingen doen. Wat zal de coronacrisis op dat vlak veroorzaken?

Kijkend naar de enorme uitstroom door vergrijzing en de zeer geringe instroom van jonge plafond- en wandmonteurs vindt Jacobs de situatie wel zorgelijk. Het vinden van een nieuwe voorman of monteur is niet gemakkelijk. Dat komt volgens Jacobs deels doordat het beroep niet zichtbaar is in de bouwopleidingen. Jongeren worden timmerman, metselaar of stukadoor, maar zelden plafond- en wandmonteur. Vanuit de branche zou daar wat aan gedaan kunnen worden.

Maar, zo geeft Jacobs toe, door voornamelijk met zzp’ers te werken (de zogenoemde ‘flexibele schil’) draagt het bedrijf zelf ook niet bij aan de oplossing van het probleem. In eigen personeel investeer je immers sneller in de vorm van bijvoorbeeld een opleiding. ‘Omdat we voornamelijk met een flexibele schil werken missen we de directe betrokkenheid om eigen mensen te scholen.’ En zo gaat het bij veel afbouwbedrijven. In die flexibele schil is er al jaren een toename van monteurs uit andere Europese landen. Uitdaging is de wens van opdrachtgevers om 24/7 een Nederlands aanspreekpunt op de bouw te hebben.

Van de ongeveer 400 mensen die voor Wouters Totaal Abouw werken is een groot deel zzp’er. Toch ziet Wouters het niet zo somber in. Want, zo stelt hij, alle innovatieve brengt ook een andere arbeidsvraag. Door digitalisering, steeds meer prefab en modulair is er steeds meer assemblagewerk. Ook het onderwijs zou op die ontwikkelingen kunnen inspelen. Die nieuwe banen zijn wellicht juist wel interessant voor de jeugd.

Volgens Ricardo Hoogenboom zijn goede jongens op de bouw ‘een uitstervend ras’. ‘Het belangrijkste is de telefoon, dan de vraag of we al bijna gaan eten, vervolgens wanneer we stoppen. Pas daarna gaan ze eens kijken wat we die dag gaan doen.’ En de goede jongens houd je niet, die gaan voor zichzelf beginnen, zegt hij.

‘Omdat we voornamelijk met een flexibele schil werken missen we de directe betrokkenheid om eigen mensen te scholen.’

 

 

 

 

 

 

 

Start typing and press Enter to search