In de Spotlight: ROCKFON® Blanka™

  in Leveranciers, Obimex

Zuiver wit. Sneeuwwit. Helder wit. Gebroken wit. Er bestaan tientallen tinten wit. En iedereen ervaart witheid verschillend, afhankelijk van de omgeving. Daardoor is het perfect witte plafond de parel van de interieurarchitectuur: zeldzaam en bijna onbereikbaar. Tot nu. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is ROCKFON erin geslaagd om een nieuw wit steenwol plafondpaneel te ontwikkelen dat witheid en helderheid naar een hoger niveau tilt. Maak kennis met de voordelen van ROCKFON® Blanka™.

 

#1 EEN ZICHTBAAR WITTER PLAFOND

Toen ze ROCKFON® Blanka™ ontwikkelden, hadden onze ingenieurs een duidelijke missie voor ogen: het witste plafondpaneel van steenwol ooit ontwikkelen. Een gladde witheid is wat architecten van een plafond verwachten. Zijn egale look brengt de details en de nuances van interieurarchitectuur perfect onder de aandacht. Zo’n plafond draagt een visie van puurheid en elegantie uit en zorgt ervoor dat gebruikers onmiddellijk voelen dat ze een speciale ruimte zijn binnengestapt. Onafhankelijke tests tonen aan dat ROCKFON Blanka met een L-waarde van 94+ ons witste plafondpaneel is. Het geheim zit in de speciale ultrawitte coating, die voor een ongelooflijk glad en mat oppervlak zorgt. En ROCKFON Blanka combineert dit met dezelfde uitstekende akoestische en brandeigenschappen die we kennen van andere producten uit het assortiment van ROCKFON.

#2 HET WORDT LICHT

De witheid van ROCKFON® Blanka™ biedt meer dan gewoonweg esthetische voordelen. Het product verbetert ook de lichtreflectie en de lichtdiffusie van het plafond. Met een lichtreflectie-index die volgens onafhankelijke testen meer dan 87 % bedraagt, kan ROCKFON Blanka energie helpen besparen door middel van de meest energiezuinige lichtbron: de zon. Een plafond met de juiste combinatie van een hoge lichtreflectie en een goede lichtdiffusie zorgt voor een eenvormige en regelmatige spreiding van natuurlijk licht in een ruimte en kan de behoefte aan kunstlicht minimaliseren. Lichtcomfort is belangrijk voor persoonlijk welzijn en prestaties op het werk.

 

#3 EEN SNELLE INSTALLATIE

Installateurs zullen helemaal weg zijn van ROCKFON® Blanka™. Ook hier is de reden het unieke super witte, gladde oppervlak van de plafondpanelen en het ontbreken van een verplichte legrichting op een paneel zonder oppervlaktestructuur. ROCKFON Blanka-panelen kunnen in iedere richting worden geplaatst, waardoor niet alleen op installatietijd maar ook op restafval wordt bespaard. ROCKFON Blanka is ook snel te installeren. De panelen zijn dankzij de antistatische eigenschappen van de coating bestand tegen het stof dat op een bouwwerf wordt gevormd. ROCKFON Blanka is dimensiestabiel, zelfs in de meest extreme omstandigheden tot 100% RV.

 

 

 

 

#4 ONTWORPEN VOOR DE TOEKOMST

Zodra het geïnstalleerd is, vormt ROCKFON® Blanka™ het ideale plafond. Dankzij het uitstekende niveau van stof- en vuilbestendigheid zijn de panelen bestand tegen gewone slijtage en bieden ze de gebouweigenaren niet alleen de zekerheid van een lange levensduur, maar ook 15 jaar garantie. De antistatische coating is bestand tegen stof en vuil en kan met een vochtige doek worden schoongeveegd. Er zijn hiervoor geen speciale reinigingsmiddelen nodig. Testen hoe duurzaam het oppervlak is tonen aan dat geen enkel ander product zo goed scoort als ROCKFON Blanka. Klanten kunnen hierdoor rekenen op een duurzaam product met een lange levensduur. Alle ROCKFON Blanka-panelen worden gemaakt volgens de hoge milieunormen die ervoor zorgden dat een representatief aantal ROCKFON-producten het Deense Binnenklimaatlabel en het Finse Binnenklimaatlabel (M1) bezit. De plafondpanelen van steenwol bevatten tot 42 % gerecycleerd materiaal en zijn volledig recycleerbaar.

 

BRON: ROCKFON BLANKA BROCHURE

Start typing and press Enter to search