Obimex -Siniat dB

Siniat dB: De ideale combinatie!

Met de dB gipsplaat van Siniat zijn snel en economisch verantwoorde scheidingswanden te maken met een verhoogde akoestische weerstand. Er zijn van die plekken in woningen, scholen, hotels en kantoren waar de scheidingswanden het net iets harder te verduren krijgen. Plekken waar de geluidsbelasting iets hoger is dan normaal. Standaard gipsplaten komen in zo’n situatie net te kort, vandaar dat Siniat de dB gipsplaat aanbiedt. Wat hem onderscheidt is de verhoogde akoestische weerstand in combinatie met de verbeterde stootvastheid.

Voordelen Siniat dB?

We vertellen u graag wat de voordelen zijn van de Siniat dB gipsplaat. De dB gipsplaat is geoptimaliseerd voor scheidingswanden met een hogere dan gebruikelijke belasting, zoals we die in onze dagelijkse omgeving veel tegenkomen. Of het nu spelende kinderen zijn, actieve en drukke volwassenen of gewoon een lawaaierige omgeving, met een standaard gipsplaat gaan we het daar niet redden. Tenminste, niet zonder extra dure ingrepen en dat is nu juist wat we willen voorkomen. Door de geoptimaliseerde Siniat dB gipsplaat toe te passen wordt zonder poespas aan hogere eisen voldaan.

siniat-db-paneel
De voordelen van de Siniat dB

Siniat dB

Voordelen:

 • Geoptimaliseerd voor scheidingswanden met hogere stootbelasting.
 • Onderscheidend door zijn blauwe kleur.
 • Akoestische weerstand oplopend tot wel 8dB.
 • Te monteren op standaard metal stud wandprofielen
 • Stootvast conform D1
 • Brandreactie A2-s1,d0
 • Gemakkelijk af te werken zoals een standaard gipsplaat.
Klik hier voor de productpagina van de Siniat dB

De blauwe gipsplaat

De dB gipsplaat van Siniat heeft een blauwe kleur. Is dat al bijzonder in een wereld waar wit en grijs de hoofdrol spelen, de redenen voor die kleur zijn dat zeker. Met het duidelijk zichtbare kleurverschil worden de specifieke kwaliteiten van deze gipsplaat benadrukt voor de verwerker. Met de Siniat dB plaat is namelijk op een eenvoudige en daardoor economisch aantrekkelijke wijze te voldoen aan de eisen, die bij binnenwanden en woningscheidende wanden worden gesteld aan de mate van geluidsisolatie en stootvastheid. Het verschil in akoestische weerstand van de dB gipsplaat kan ten opzichte van een standaard gipsplaat oplopen tot maar liefs 6 tot 8 dB bij een vergelijkbare scheidingswandconstructie. Die meerdere dB’s betekenen voor de bouwer een grote mate van zekerheid dat de wand aan de minimum geluidseisen gaat voldoen. In de praktijk bepaalt namelijk niet alleen de tussengelegen wand de geluidsisolatie, maar ook bijvoorbeeld het plafond en de aansluitende wanden. Ontzorgen noemen we dat.

De ideale combinatie

Het wordt wel de ideale combinatie genoemd: betere stootvastheid, verhoogde akoestische weerstand en nagenoeg te verwerken als een standaard gipsplaat. Want dat is best bijzonder te noemen: bij toepassing van de dB plaat zijn geen speciale duurdere akoestische profielen, bredere wandopbouwen of bijkomende plaatlagen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Uit meetresultaten is gebleken, dat met een Siniat dB gipsplaat die is bevestigd op standaard metalen wandprofielen probleemloos de gewenste geluidsisolerende waarden worden behaald.  En dat alles zonder aanpassingen te hoeven doen aan het bouwsysteem of anders gezegd, zonder speciale metalen profielen toe te hoeven passen. De standaard metalen wandprofielen volstaan.

Beter dan een standaard gipsplaat

Een uitleg voor het verschil tussen de twee gipsplaten waarover we het hier hebben: De Standaard gipsplaat is van het type A volgens norm NEN EN 520+A1:2009. Onze Siniat dB gipsplaat is echter een type DI volgens NEN EN 520+A1: 2009. De ‘D’ staat daarbij voor de grotere mate van Densiteit – zeg maar massa –van de plaat en dat zegt iets over de verhoogde akoestische waarde. De ‘I’ komt van het woord Impact en duidt op de verbeterde stootvastheid. Om het verhaal compleet te maken gaat het om een gipsplaat volgens brandreactieklasse A2-s1, d0 volgens EN 13501-1. Voor wandtoepassing is hij verkrijgbaar met afgeschuinde kanten (AK).

  Prijsvraag

  Met welke profielen haal ik mijn gewenste geluidsisolatie met de Siniat dB panelen?

  Mijn gegevens

   Download hier de Siniat dB brochure


   Neem contact met ons op

   Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

   Start typing and press Enter to search