Siniat LaDura Standaard de alles-in-één gipsplaat

  in Leveranciers, Nieuws

Als toonaangevend fabrikant van producten en systemen voor het afwerken van wanden en plafonds, spreekt het voor zich dat Siniat veel aandacht besteedt aan allesomvattende systemen. Met LaDura Standaard voorziet Siniat een gipsplaat die als kamer -en woningscheidende wand gebruikt kan worden en die akoestisch comfort, stootvastheid, vochtwerendheid en brandwerendheid (brandreactieklassen A2) biedt. Deze plaat kan de installateur echt ontzorgen, want hij heeft meteen een alles-in-één plaat die gebruikt kan worden in het volledige project.

Siniat Etex fabriekSiniat fabriek gipsplaat

Over Ladura Standaard
LaDura Standaard bestaat uit een geïmpregneerde, verzwaarde en met glasvezels versterkte gipskern. LaDura Standaard heeft waterabsorptieklasse H2. Deze classificering wordt gegeven aan geïmpregneerde gipsplaten met een vertraagde wateropname. Bij H2 spreken we van een vochtopname van ≤ 10%. De plaat is hoofdzakelijk bestemd voor wanden en voorzetwanden waarvoor een hogere stootvastheid vereist is. Ze is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Een van de pluspunten van deze plaat is dat u nog steeds met 0,6 mm staalprofielen kunt werken in combinatie met de speciale LaDura schroef.

Beschikbaarheid
LaDura standaard is bekleed met een ivoorkleurig karton en heeft een dikte van 12,5 mm. Ze is beschikbaar met 2 of 4 afgeschuinde kanten. De plaat is geclassificeerd als DFH2IR volgens NEN EN 520 en heeft brandreactieklasse A2-s1,d0 volgens NEN EN 13501-1.

Gangpad gipsSiniat plafond

Lokale productie
Gips is een volledig recycleerbaar product. Siniat optimaliseert steeds haar productieprocessen en bekijkt jaar na jaar de mogelijkheden om gips uit de afvalstroom te recyclen. Gemiddeld genomen zit er in een Siniat gipsplaat ongeveer 10% gerecycleerd gips. Siniat heeft bovendien haar eigen fabriek in Delfzijl, waar onder andere ook de LaDura Standaard geproduceerd wordt. Met deze korte keten wil Siniat de impact op de omgeving beperken.

Start typing and press Enter to search