ROCKFON ® Nieuws

  in Uncategorized

Op 1 april hebben er diverse wijzigingen plaatsgevonden binnen het ROCKFON assortiment. We hebben ze op een rijtje gezet!

1. ROCKFON® Eclipse™ wordt strakker en helderder!

De ROCKFON® Eclipse™ plafondeilanden hebben per 1 april het superieure superwitte oppervlak van ROCKFON Blanka®. Daarnaast hebben de eilanden vanaf nu een strakke kantafwerking A.*
In combinatie met het ROCKFON Blanka oppervlak biedt het diepmatte, gladde en superwitte oppervlak een hoge lichtreflectie en lichtdiffusie. Het nieuwe oppervlak is bestand tegen vuil en dagelijkse slijtage, waardoor ROCKFON Eclipse plafondeilanden een langere levensduur hebben.

Vanaf 5 april zijn de volgende ROCKFON Eclipse eilanden standaard uit voorraad leverbaar: Square 1160×1160 en Rectangcle 1760×1160/2360×1160. De ROCKFON Eclipse eilanden met de huidige Be kantafwerkingen zijn tot 1 oktober leverbaar, dit geldt enkel voor lopende projecten.

Meer informatie over de nieuwe ophangsets en installatie kan gevonden worden in de Systeembeschrijving ROCKFON® System Eclipse Island™.

2. Akoestische verbetering in het Basic White assortiment

Vanaf 1 april hebben de producten ROCKFON® Lithos® en ROCKFON Pacific® een verbeterde αw-waarde. Dit komt door het nieuw ontwikkeld vlies, waardoor meer geluidsgolven worden geabsorbeerd.
Tevens is ROCKFON Lithos vanaf nu verkrijgbaar in kantafwerking E15/E24 in de maatvoering: 600x600x15 mm.

De vernieuwde ROCKFON Lithos en ROCKFON Pacific wijken lichtjes af van de huidige versie. Hierdoor kunnen beide producten niet in hetzelfde project/dezelfde ruimte worden toegepast!

Let op: Er is tot 30-6 de mogelijkheid voor lopende projecten ROCKFON Lithos en ROCKFON Pacific na te bestellen met het oude vlies. Vermeld in dat geval gelieve bij de bestelling duidelijk: ‘ROCKFON Lithos 0,8’ en ‘ROCKFON Pacific 0,7’.

3. Hold Down Clip (opwaaiveren)

Soms volstaat het niet dat een plafondtegel gewoon in het systeemplafond ligt, maar moet hij op zijn precieze plaats worden gehouden. Om problemen op het vlak van opwaartse druk, reiniging, impact en helling te voorkomen, hebben we drie speciale Hold Down Clips met een groot contactpunt ontwikkeld om een gelijkmatige druk op de plafondtegel uit te oefenen zonder deze te beschadigen.
Met de introductie van deze drie nieuwe clips is het assortiment Hold Down Clips teruggebracht naar zeven uiterst functionele en handige clips. Vier reeds bestaande en onderstaande drie nieuwe Hold Down Clips die per 1 april beschikbaar zijn.

Oude clips blijven tot 15 mei bestelbaar, na deze datum zijn de artikelnummers enkel nog leverbaar zolang de voorraad strekt.

4. DLC clip als verbinding tussen primaire en secundaire laag

Een DLC clip kan worden gebruikt om hoofdprofielen middels een dubbellaagse structuur (primair, secundair) met elkaar te verbinden. Dit is bijzonder nuttig om rond belemmeringen en voorzieningen zoals lichtarmaturen, ventilatiekanalen en technische voorzieningen te werken wanneer deze de primaire laag van het profielsysteem onderbreken.

5. Matt Black 88

In de loop van 2017 zal Matt Black 88 het enige zwart gekleurde profiel worden in het assortiment van ROCKFON Chicago Metallic™. Per 1 juli zullen Gloss Black 08 en ROCKFON® Charcoal R09 worden vervangen door de matzwarte kleur. Hierover zullen wij u later nader berichten.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op!

Start typing and press Enter to search