slider-600x300px

Klaar voor iedere confrontatie met Resistex van Siniat

Inbraakwerende wanden worden meer en meer gespecificeerd in verschillende projecten. Naast inbraakwerendheid zijn er ook andere eigenschappen die verwacht worden van dergelijke wanden, zoals geluidsisolatie, brandwerendheid en vochtweerstand. Siniat besloot in te spelen op deze vraag vanuit de markt en ontwikkelde Resistex, een plaat die voldoet aan de eis om eenvoudig geïnstalleerd te worden. Resistex is zowel geschikt voor multi-residentiële projecten als voor niet-residentiële projecten.

Waarvoor de Resistex?

Resistex is zeer geschikt voor inbraakwerende scheidingswanden en zorgt daarnaast voor een hoge akoestische isolatie en brandwerendheid. Resistex is een gipsplaat met een glasvezelversterkte kern, waarvan het oppervlak en de langskanten bekleed zijn met een speciaal meerlagig karton in een grijze kleur. De kern van deze plaat, met een minimale gecontroleerde dichtheid van 800 kg/m³, vertoont een verbeterde cohesie bij hoge temperaturen wat resulteert in een verhoogde mechanische sterkte.

Siniat Resistex
De voordelen van Resistex

Resistex

Voordelen:

 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Hoge impact- en stootvastheid voor een hoge inbraakwerendheid.
 • Akoestisch isolerend en brandwerend.
 • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie.
 • Vochtbestendig.
 • Makkelijk op maat te snijden.
 • Met standaard schroeven te verwerken.
 • Gemakkelijk af te werken zoals een standaard gipsplaat.
Klik hier voor de productpagina van de Resistex

Wat is inbraakwerendheid?

Inbraakwerendheid is de eigenschap van een bepaalde wand om weerstand te bieden tegen aanvallen die gepleegd worden met specifieke gereedschappen
gedurende een bepaalde tijd. Eén van de belangrijkste voordelen van Resistex is de mogelijkheid om inbraakwerende wanden te bouwen (weerstandklasse RC2) zonder verwerking van een staalplaatlaag of specifieke accessoires. Resistex platen zijn eenvoudig te monteren in vergelijking met inbraakwerende wanden die wel stalen platen nodig hebben om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de weerstandsklasse 2.

Unieke prestaties!

Resistex is niet alleen geschikt voor het samenstellen van inbraakwerende scheidingswanden, maar garandeert daarnaast ook een hoge akoestische isolatie en brandwerendheid. De gipsplaat is opgebouwd uit een glasvezelversterkte  kern, waarvan het oppervlak en de langskanten bekleed zijn met een speciaal meerlagig karton in een grijze kleur. De kern van deze plaat, met een densiteit van 896 kg/m3 vertoont een verbeterde cohesie bij hoge temperaturen wat resulteert in een verhoogde mechanische sterkte.

  Prijsvraag

  Wat is geen voordeel van de Siniat Resistex panelen?

  Mijn gegevens

   Download hier de brochure


   Neem contact met ons op

   Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

   Start typing and press Enter to search