Project: Ultrapak in Nijkerk

  in Projecten

Ultrapak is een leverancier van hoogwaardige verpakkingslijnen. Zij onderscheiden zich in kennis, ervaring, advisering en een uitgebreid leveringsprogramma. Ultrapak levert en onderhoudt, inmiddels al 25 jaar machines en systemen, welke perfect aansluiten op de wensen van de professionele gebruiker, voor met name de food industrie.

Ultrapak is in 2017 verhuisd van Dronten naar Nijkerk. De belangrijkste reden is groei. Groeimogelijkheden hebben ze gevonden in Nijkerk op een plek met meer ruimte, een goede ontsluiting en midden in Nederland. Ultrapak kocht namelijk op Arkerpoort in Nijkerk een bedrijfsterrein van 4800 vierkante meter die ingezet wordt als kantoorruimte (900 m2) en magazijn (1100 m2).

De wanden bij Ultrapak is zijn Obiwand gecombineerd met gipswanden, met een dikte van 100 mm. De Obiwand is uitgevoerd met glazen elementen voorzien van gelaagd glas 33.1 en versmalde profielen van 17 mm. De kleur is Ral 9007, een grijs aluminium kleur die perfect aansluit bij de vloer.
De glazen elementen zijn horizontaal op elkaar gestapeld, wat een mooi visueel effect geeft. Op de eerste verdieping is de gangwand van de kantoren volledige opgetrokken met glazen elementen tot aan het systeemplafond. Hierdoor oogt de gang als helder, licht en transparant. Het geluid wordt daarnaast goed geïsoleerd door het dubbele gelaagde glas en de, hierdoor gecreëerde, spouw binnen in de glazen elementen. Hierdoor heb je geen overlangs-geluid van de ene ruimte naar de andere, blijft vertrouwelijke informatie in de bedoelde ruimte en kan men in alle rust werken.

De deuren en kozijnen zijn verdieping hoog uitgevoerd en voorzien van elektrische sloten die kunnen worden bediend met een druppel-sleutel. De deuren zijn van hout met een prachtige HPL-structuur met houtfineer (F8966).

De dwarswanden van gevel naar de Obiwand zijn van gips gemaakt. Vervolgens afgewerkt door de afvoeger en schilder. Daarnaast zijn op verschillende plekken ook raamelementen en deurkozijnen verwerkt in een afgewerkte gipswand, waardoor er een speelse onderbreking komt van de dichte witte wanden, met veel licht in kantoor en gangen.

In het magazijn is ook een speciale Obiwand toegepast. Hier heeft de afbouwer namelijk wanden geplaatst met gemelamineerde spaanderplaat. Afgewerkt met een omega en PVC afdekbies. Bijzonder? Ja, wand de wanden gaan wel 8 meter hoog! Extreem stootvast en een goede lichtreflectie waardoor men in de werkplaats en magazijn veel licht op de werkplek heeft.

Wij zijn trots op dit project! Vakmanschap door Van den Brink Afbouwmontage en we wensen Ultrapak veel succes in hun nieuwe pand!

 

Start typing and press Enter to search