Project: Diviande in Veenendaal

  in Projecten

Diviande is een internationale en vooruitstrevende producent van hoogwaardig vlees. Zij verzorgen het portioneren en vacuüm verpakken van kwaliteitsvlees. Sinds februari 2018 is de nieuwe locatie van Diviande in gebruik genomen. Een mooi nieuw gebouw dat voldoet aan de eisen van BREEAM-NL op het niveau EXCELLENT.

Het nieuwe pand beslaat een vloeroppervlakte van bijna 8000 m2. De nieuwbouw zal voor 90% bestaan uit productiehallen, koelen en natuurlijk vriezen. Ruimtes waar het vlees op de juiste wijze verwerkt zal worden met diverse productieruimtes zoals high care, convenience, halal producten, koel- en (in)vriescellen. De overige 10% is kantoren, kantine en een experience center. In deze ruimtes komt de ObiWand in beeld!

De ObiWand bij Diviande is onze Obi 600 volglaswand. Uitgevoerd met een glasdikte van 55.2 gelaagd glas en profielen in de kleur Ral 7016, wat een prachtige antraciet grijze kleur is. Donker, maar net geen zwart!
De wanden zijn toegepast op de begane grond en de eerste verdieping. Door de toepassing van deze wanden ogen de verdiepingen als helder, ruim en met veel daglicht. Er is qua deuren gekozen voor een combinatie van hardglazendeuren met rechte RVS scharnieren (4 deuren) en houten HPL-deuren (7 deuren). Allen verdiepingshoog á 2800 mm wat een zeer robuust en massief uiterlijk geeft.

Verschillende tussenwanden zijn uitgevoerd als metal stud wanden met gips die vervolgens strak zijn afgewerkt door de afvoeger en schilder. De aansluiting van de gipsen-dwarswanden naar het glas zijn gemaakt als een glazen T-splitsing. Oftewel, gipsen dwarswand. Waar op het eind een stuks van 500 mm glaswand werd bevestigd, die vervolgens aansluit op de gangwanden van glas doormiddel van een tape.

Na oplevering zijn de wanden beplakt met visuals en teksten van Diviande, waardoor je nog meer sfeer, maar ook extra privacy creëert. Het project is oprecht een huzarenstukje geworden. Een pand waar alle betrokken trots op mogen zijn. Onze complimenten!! Wij vinden het in ieder geval fantastisch.

 

Start typing and press Enter to search