De OBI 600 glaswand in actie!

  in Uncategorized

ICTRecht is vorig jaar verhuisd naar een nieuwe locatie aan het Ij in Amsterdam. “Deze locatie hebben we geselecteerd vanwege de grootte, de lichtinval de luchtbehandeling, de locatie aan het IJ en het ruime dakterras.” De OBI 600 volglazen wandpanelen en deuren zorgen voor het lichte ruimtelijke effect.

Licht en gezondheid
Voor de zoektocht naar een nieuwe groter onderdak heeft ICTRecht de nodige tijd genomen, omdat het kantoor aan een aantal eisen moest voldoen. Steven Ras, partner bij ICTRecht: “Diverse factoren speelden een belangrijke rol, zoals een goede lichtinval. Ons oude kantoor was donkerder dan het huidige en meer licht in het nieuwe pand was een vereiste. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat mensen productiever zijn op een werkvloer die licht is. Bovendien gaat een lichte werkomgeving verzuim tegen. We hebben hier een veel betere lichtinval, ook is er aanzienlijk meer daglicht, dat van noord tot zuid door het hele pand schijnt.”

Kernen
In het pand zit een grote kern, waarin zich onder meer het trappenhuis bevindt. Met de kern en de dragende muren moest iets speciaals worden gedaan. “De architect is met een plan gekomen waarbij de kernen op onze verdieping zijn verlaagd en doorgebroken, waardoor ze het verbindende element vormen tussen de verschillende ruimten”. Legt Ras uit.
De kernen zijn bekleed met houten latten van 40 mm. breed. Op de buitenkant van de middenkern zat allemaal multiplex. In eerste instantie wilde Ras de kern helemaal met hout bekleden, maar de architect stelde voor om te werken met houten latjes, dat geeft een natuurlijke uitstraling en ondersteunt het industriële karakter van het pand.

Metal stud wanden
Tegen de trend in heeft ICTRecht niet voor open kantoortuinen gekozen. “Ook al is dit misschien in, wij hebben er bewust voor gekozen om daar niet in mee te gaan. Als juristen voeren wij regelmatig vertrouwelijke gesprekken met onze cliënten, dan werkt een open kantoortuin niet erg prettig.”
Op vrijwel de hele verdieping van dit kantoorgebouw zijn als tussenwanden metal stud wanden met dubbele beplating gemonteerd, onder meer tussen de kantoren onderling. Deze wanden zijn voorzien van dubbel gips met daarboven, onder het bandraster een verspringende stucstop.”

Volglazen wanden
Voor ICTRecht is het erg belangrijk om de verdieping rondom de kern open en licht te houden. Daarom is besloten om de kantoren die uitkijken op de gangzijde te voorzien van volglaswanden en glazen deuren met dunne zwarte aluminium profielen. Op deze wijze worden min of meer open werkruimten gecreëerd, maar dan wel met de noodzakelijke privacy.
“Het was een idee van de architect om de gedachte van de kantoortuin toch te implementeren”. Alle kantoren zijn uitgerust met de Obi 600 volglazen wanden, in combinatie met volglazen deuren. Een belangrijk kernmerk van deze wanden is het beperkte gebruik van profielen. “Onze eerste keus voor de profielen viel op staal”, geeft Ras aan. “In overleg met de aannemer en Stockey hebben we daarvan afgezien en besloten dat aluminium een betere keuze is. Dat heeft vrijwel dezelfde uitstraling als staal, maar is budgettair gezien een beter optie.”
De glazen panelen zijn onderling verbonden door middel van tape. Het glas is aan de boven- en onderzijde door verdekt gemonteerde rubbers afgeklemd in het aluminium profiel. Hierdoor ontstaat een fijne, maar strakke belijning met een subtiel minimalistische uitstraling. Bovendien zijn de panelen gemakkelijk te monteren.
Wel is uitermate grote precisie noodzakelijk bij het inmeten en de montage van panelen. De juiste maatvoering is essentieel, omdat een glaswand op een bouwlocatie niet kan worden bijgesneden.

De Obi hardglazen wanden zijn in twee versies gelaagd glas verkrijgbaar.

Mooi project
Bert Stockey, eigenaar B&S Projectafbouw, vond de verbouwing bij ICTRecht “een heel mooi project om uit te voeren, omdat het geen standaard verbouwing betrof. het is leuk om die middenkernen op deze wijze op te bouwen, ook al heeft dat wel veel tijd gekost. Het is een heel apart ontwerp, maar prachtig om te zien.”
Ook Ras is erg goed te spreken over de indeling, de inrichting, de luchtbehandelingsinstallatie en de volglaswanden en deuren. “In vergelijking met onze vorige locatie hebben we nu veel meer openheid en een betere lichtinval. Aan de nieuwe situatie moesten we allemaal even wennen, maar het bevalt prima. Dat valt iedereen op , we krijgen complimenten van klanten en van medewerkers. Kortom, we zijn blij met de verhuizing en de keuzes die we hebben gemaakt.

Meer weten over de Obi 600 wand?

 

 

OBI600

Start typing and press Enter to search