Interview: In gesprek met Collin Nijkamp, bedrijfsleider bij Obimex.

  in Obimex

Onze Obiwand is vanuit de praktijk ontworpen. Toen we enkele decennia geleden zagen hoe andere systeemwanden werden gemonteerd, wisten we dat dit beter, sneller en gemakkelijker kon. Zo ontstond de Obiwand in 1998. Uitgangspunt bij het ontwerp van deze systeemwand, zowel toen als nu, is om een mooie esthetische wand te creëren, die tevens gemakkelijk te monteren is. Zodat afbouwers en specialisten een heel mooi product kunnen presenteren aan hun opdrachtgevers.

De wand is continu in ontwikkeling. Daarom monitoren we altijd de behoeftes van onze klanten. Zo zagen wij al in een vroeg stadium dat optimalisatie van de wand mogelijk was door snellere montage. Hiervoor hebben wij in 2007 de aluminium H-profielen ontwikkeld. Door het gebruik van deze profielen kun je maatvaster werken met onze wanden en hoef je minder te schroeven. Dat maakt het grote verschil voor de afbouwer.

TRENDS
Het spreekt vanzelf dat we met onze tijd meegaan! Actuele modetrends, de creatieve vrijheid van architecten, het gebruik door vastgoedbeheerders en veiligheidsnormen bepalen de ontwikkelingen binnen de bouw. Zo zien we de laatste jaren een verschuiving plaatsvinden van vaste wanden naar transparante, heldere wanden. Veel glas, veel licht en een industriële look. Om aan deze ontwikkelingen tegemoet te komen hebben we in 2014 de Obi 600 ontwikkeld en in productie genomen. Dit is een volledig glazen wand met een minimalistische profilering. Als optie is deze wand tevens uitvoerbaar met optische profileringen met de uitstraling van stalen wanden.

De wanden zijn toepasbaar in een grote verscheidenheid aan ruimtes. Wij ontvangen aanvragen voor kantoren, gangwanden en doorvalwanden, maar ook voor kantines, toiletruimtes, standalone-units en magazijnwanden. Elke ruimte is anders en dit vereist iedere keer een individuele aanpak. Denk hierbij niet alleen aan visuele eisen, maar ook aan akoestiek in de ruimte. Daarom voldoen onze wanden aan de meest actuele normen qua geluidsisolatie, doorvalbeveiliging en veiligheid. In samenwerking met onze leveranciers van plafond- en wandakoestiek ontstaan er op deze wijze prettige ruimtes om in te werken. Dat maakt ons werk zo mooi!

FLEXIBEL
De flexibiliteit bij de montage van de wanden, maar ook de eenvoudige demontage vormen voor veel klanten een groot pluspunt. Deze maken de Obiwand namelijk tot een extreem duurzaam product. Groeit je bedrijf? Dan pas je met gemak de ruimtes van het gebouw aan en kun je de materialen recyclen. Alle materialen zijn herbruikbaar.

Al met al is de Obiwand een product waar wij zeer trots op zijn! We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van onze wanden. Wil je iets vragen? Wij staan graag voor je klaar!

#obimex #altijdeenstapverder

Start typing and press Enter to search