Insert Refurbished plafondplaten

Plafondplaten hergebruiken

Door ons consumptiegedrag verandert onze wereld ingrijpend. Om samen duurzamer met grondstoffen en materialen om te gaan, moeten we anders gaan denken en, vooral, anders gaan doen. Stichting Insert heeft als doel te ondersteunen in de transitie van een lineaire naar een circulaire economie in de bouw-, groen- en civiele sector.

Er zijn veel materialen waarvan de circulaire waarde nog onduidelijk is. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor plafondplaten. Als gebouwen worden gerenoveerd of gesloopt, komen deze platen in grote hoeveelheden vrij. In nieuwbouw van scholen, kantoren en winkelpanden worden jaarlijks vele honderdduizenden vierkante meters plafondplaten geplaatst. De gemiddelde plafondplaat wordt na ongeveer 15 jaar alweer vervangen en als bouwafval afgevoerd. Bij Insert vinden ze dat dit anders kan.

We moeten gebruikte plafondplaten niet afschrijven maar ze een tweede leven te geven door ze te refurbishen. Dit hele proces wordt door insert zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Samen met een sociaal werkbedrijf worden de platen bewerkt met een minerale verf met een bijna CO2-neutrale footprint. De plafondplaten zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van duurzaam biobased verpakkingsmateriaal. Door te kiezen voor refurbished plafondplaten kunnen wij met z’n allen miljoenen kilo’s CO2-uitstoot voorkomen. Bovendien verminderen we hiermee de uitputting van onze primaire grondstoffen.

refurbished-plafondplaten-obimex

VOORDELEN

 • Het materiaal wordt geoogst volgens de Insert oogstmethodiek met strenge kwaliteitsselectie.

 • Voor de bewerking van de platen wordt de duurzame, minerale verf van Ekotex gebruikt.

 • Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt voeren de bewerking uit.

 • De circulaire plafondplaten worden in een biobased verpakking aangeboden aan de markt.

“Insert wint plafondplaten uit sloopprojecten en maakt ze met een beperkte bewerking geschikt om met behoud van de producteigenschappen opnieuw toe te passen.”

Wat betekent circulair afbouwen? En hoe duurzaam zijn de verschillende producten? Hieronder staat een overzicht over alles wat je moeten weten van de Obiwand Systeemwand van Obimex.

 • Kilo CO2
  1kg per 100m2

 • Besparing CO2
  25kg per 100m2

 • Parameter
  1000

 • 2 Sterren
  Hergebruik van bestaande materialen en goede tweede stap na hergebruik. Directe besparing op afval en nieuwe productie.

 • Besparing in contextEen besparing van 24kg C02 staat gelijk aan met een auto en caravan 1x rond de aarde rijden.

Wil je meer informatie over refurbished plafondplaten?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord over de verschillende mogelijkheden.

Of stel je vraag hier
  Ik heb een vraag over:

  Neem contact met ons op

  Stel uw vraag via dit contactformulier. Wij helpen u graag!

  Start typing and press Enter to search