Armstrong World Industries is een overeenkomst aangegaan voor de verkoop van haar activiteiten

  in Leveranciers

Door: Wilfred Middel (VP & MD AWI EMEA)

Met dit schrijven wil ik graag belangrijk nieuws met u delen. Armstrong World Industries (AWI) is een overeenkomst aangegaan voor de verkoop van haar activiteiten in Azië en Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), inclusief de joint venture WAVE in de genoemde regio’s, aan de Knauf Group. Knauf Group is een internationaal erkend familiebedrijf met het hoofdkantoor in Duitsland dat zich bezighoudt met de fabricage van bouwmaterialen. AWI France en WAVE France zullen naar verwachting ook deel uitmaken van de transactie, in afwachting van overleg met de plaatselijke ondernemingsraden. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke afsluitvoorwaarden en zal naar verwachting medio 2018 worden afgerond.

AWI heeft dit besluit genomen, omdat het bedrijf in Europa en Azië weliswaar een stevige positie heeft, maar het sterkst is op het Amerikaanse continent, dat ongeveer goed is voor 70% van de netto verkopen en meer dan 90% van de inkomsten en gegenereerde kasstroom. De directie van AWI is derhalve van mening dat de beste manier om door te gaan is om zich te concentreren op de sterke punten, managementcapaciteit en middelen op het Amerikaanse continent. Tegelijkertijd worden we in Azië en EMEA onderdeel van Knauf, een van ’s werelds grootste fabrikanten van bouwproducten, die in staat en bereid is aanzienlijke investeringen te doen om het succes in onze regio’s nog verder uitbreiden.

In mijn gesprekken met Knauf tot nu toe is mij duidelijk geworden dat dit nieuwe interessante mogelijkheden zal bieden voor ons en voor onze klanten. Door deel te gaan uitmaken van Knauf, krijgen we de kans om onze producten en diensten onderdeel te laten zijn van een breder assortiment bouwoplossingen, waar klanten uiteindelijk van zullen profiteren.

Bron: Armstrong Ceiling Solutions

Start typing and press Enter to search